Om festivalen

I løpet av en kort våruke samles internasjonale fotolegender, fremadstormende fotografer, studenter og andre med foto-, kunst- og kulturinteresse i den røffe, sjarmerende og intime kystbyen Kristiansund. Her møter man hverandre over et glass vin, lytter til de samme foredragene, finner inspirasjon og nye bekjentskaper.

mØT LEGENDENE

Vi kan være liten i størrelse, men vi takler det ved å være stor på kvalitet. Nordic Light har hatt gleden av å ha fotografer som Anton Corbijn, Albert Watson, James Nachtwey, William Klein, Mary Ellen Mark / Martin Bell, Greg Gorman, Sarah Moon og Girogio Fiorio. Intime og unike omgivelser muliggjør spesielle møter mellom legendariske fotografer og festivaldeltakere. På vår festival kan du møte fotoverdenens stjerner ansikt til ansikt på utstillinger, foredrag eller på festivalpub.

festivalens historie

Ideen om Nordic Light International Festival of Photography ble unnfanget i 2004. Kristiansund måtte da være det perfekte stedet for en fotofestival? Vakkert beliggende på nord-vestkysten av Norge, der fjord møter det åpne hav. En by spredt over fire øyer ytterst i havgapet, omgitt av majestetiske fjell og det mektige Atlanterhavet. Den salte lukten av hav som møter deg i det øyeblikket du ankommer. Med det sjenerøse og muntre lynnet til kristiansunderne, har du en uslåelig kombinasjon!

Festivalen ble en realitet i 2006 og har vært arrangert hvert år siden. Mye har skjedd i løpet av disse årene. Vi har nå vårt eget hus, «Nordic Light, House of Photography», sentralt i Kristiansund. Dette er festivalens hjerte og knutepunkt med café/pub, festivalkontor, butikk og flere gallerier. Fra å være arrangør av fotofestivalen, har Nordic Light vokst til å bli en helårsorganisasjon med utstillinger og ulike prosjekter.

Vår unike beliggenhet og festivalprogrammets høye kvalitet, har i løpet av årene gitt oss et rykte som en – til tross for vår beskjedne størrelse – fotografisk begivenhet å regne med.