ann siri stokkli - graduate of the year

Ann Siri Stokkli ble kåret til Graduate of the Year på Nordic Light 2014 og er i år tilbake på festivalen som gjest med egen utstilling!

Ann Siri begynte å fotografere som 15-åring, inspirert av barnebildene foreldrene hadde tatt av henne og søsknene. Det var spesielt de ekte og ærlige øyeblikkene hun ble fascinert av å fange, for å kunne ta vare på dem for ettertiden. Etter å ha drevet med fotografi på egenhånd en periode, startet hun i 2012 på en toårig fotoutdanning hos Norges Kreative Høyskole i Trondheim, der hun gikk ut i 2014. Det siste året har hun jobbet frilans og med egne prosjekter, og ett av disse skal vises på årets Nordic Light.

Til festivalen kommer hun med bilder fra prosjektet "23. mai 1953", som handler om et eldre ektepar som har holdt sammen i mer enn 62 år. Ekteparet er avbildet i intime og nære settinger som viser forholdet dem imellom. Tittelen viser til dagen de giftet seg.

- Prosjektet er skapt for at jeg vil vise ulike sider av et menneske, og kanskje særlig eldre mennesker som har fått mye livserfaring. Jeg vil belyse at to mennesker som lever sammen kan skape noe unikt seg i mellom. To mennesker kan skape magi, sier Ann Siri.

Utstilling
Galleri Nordic Light


nordic light 2015