Arno rafael minkkinen

Arno Rafael Minkkinen er en finsk/amerikansk fotograf, kurator, skribent og underviser. Han startet sin fotografiske karriere i 1971, mens han jobbet i reklamebransjen i New York. Det begynte med et selvportrett – og fortsatte slik. I over 40 år har han utfordret selvportrettet som form og brukt sin egen nakne kropp i en tilnærmelse til å bli en del av naturen. Gjennom å bli en del av naturen fanger hans fotografier skjønnheten i å være del av noe større og mer varig enn mennesket selv.

Hans bilder fremstår ofte som fysisk umulige, men skapes analogt og i kamera, uten bruk av manipulering. Med overkroppen hengende ut fra en klippe, et ben presset inn blant trestammer, en sammenkrøllet rygg pekende opp fra vannet, er Minkkinens bilder like utrolige som de er vakre.

Han er representert i samlinger som Georges Pompidou-senteret i Paris, Kiasma i Helsinki og Museet for moderne kunst i New York (MoMa), og har mottatt flere priser for sitt arbeid, blant annet den finske stats kunstpris for fotografi i 2006. Han har også gitt ut seks bøker. Minkkinen innehar i tillegg en professorstilling ved Massachusetts Lowell universitetet og er brukt som foredragsholder ved en rekke institusjoner.

Foredrag
Torsdag 23. april
16:15-18:00
Caroline Kino

Utstilling
Water, Water, Everywhere
Galleri Jonas Eriksen

Artist talk
Lørdag 25. april
09:00-10:00
Caroline Kino

kjøp billetter her

 

Boksignering
Torsdag 23. april
18:00
Festivalkontoret


nordic light 2015