Har du et brennende engasjement for markedsføring, og er du i tillegg knallgod til å skrive?

Da er dette er din sjanse til å være med på å utvikle og forme Nordic Light Events og festivalens markedsstrategier og salgskampanjer i tett samarbeid med vår grafiske designer.

Du vil i hovedsak jobbe med:

 • Markedsføring i de kanaler som målgruppen(e) krever
 • Produksjon av tekst til både til redaksjonell bruk og som innholdsmarkedsføring.
 • Sammen med teamet bidra til at teamet når sine (og organisasjonens) mål og oppgaver.
 • Ellers varierte oppgaver som en liten organisasjon krever av sine medarbeidere.

Vi ønsker at du har disse Faglige kvalifikasjonene:

 • Høyere utdanning innen markedføring, journalistikk, kommunikasjon, reklame eller mediefag
 • Du er en analytisk anlagt markedsfører med sterk kompetanse innenfor digitale medier, men behersker også tradisjonelle kanaler.
 • Du har evne til å bruke SoMe på taktisk og strategisk nivå
 • Er markedsorientert, selvgåendeog nysgjerrig

vi tenker at du har:

 • Godt humør, sprer glede og har genuin interesse og entusiasme for jobben din
 • Stor arbeidskapasitet
 • Evnen til å beholde roen, og at du jobber godt under press.

Mer informasjon:

Hvis du har spørsmål, ta gjerne kontakt med Festivalssjef Ingunn Strand:
ingunn@nle.no // 98 48 55 51

Søknadsfrist:

Søknadsfrist er 23.12.2016
Søknad sendes til: ingunn@nle.no

Kort om Nordic Light Events:

Nordic Light Events AS, bedre kjent som arrangøren av Nordic Light International Festival of Photography, jobber med mye mer I tillegg til å lage festival I Kristiansund hver vår.

Festivalen har opparbeidet et solid rykte som en av de viktigste fotofestivalene i Europa. I løpet av en kort uke våruke treffes internasjonale superstjerner, studenter andre med foto, kunst- og kulturinteresse i Kristiansund for påfyll og inspirasjon.

I tillegg til å arrangere festival, eier Nordic Light et eget hus, som rommer blant annet kontorfellesskap, galleri, fotostudio, café, kunst- og bokbutikk og mange ulike aktiviteter og arrangement.

Gjesteinnlegg: Tora Øidvin Greve

(English version at the bottom of this post.)

Dette er et gjesteinnlegg med Tora Øidvin Greve. Tora har salgsutstilling med illustrasjoner og prints i Nordic Light Art Shop fra 9.–18. desember. Åpning og vernissage i Nordic Light Art Shop 9. desember klokken 19.00

Tora Øidvin Greve, tegner og illustratør, driver enkeltpersonsforetaket Illutora.

Jeg har tegnet siden jeg var liten jente, og det har alltid vært en god måte å formidle mine egne tanker og følelser på, både gode og dårlige. I 2008 ble jeg en del av redaksjonen til studenttidsskriftet Filologen og illustrerte omslag, tekster og plakater. I 2013 begynte jeg å ta betaling for tegneoppdrag og har siden da illustrert for kunder som Aschehoug, Gyldendal, Tigerforlaget, Undine, Ugla bar, Universitetsforlaget og mange flere. I tillegg til å tegne for andre, jobber jeg mer og mer med egne tegneprosjekt, som enten blir tegninger og trykk som jeg selger som egne verk, eller illustrasjoner til selvkomponerte fortellinger.

Til den kommende utstillingen på Nordic Light Art Gallery, planlegger jeg å ta med et utvalg av illustrasjoner gjort for kunder og egne tegninger og trykk.

Min tegnestil og hva jeg lar meg inspirere av:

Ofte starter jeg å skisse i en naturalistisk stil. Jeg tegner om og om igjen, for å bli kjent med objektet. Så stiliserer/forenkler jeg linjene mer og mer, og får de til å bli tilpasset hverandre, slik at rene flater og former kommer frem.

Jeg elsker å jobbe med å få til en interaksjon mellom de positive og negative formene, og til at fargekombinasjoner kan skape interessante rom eller flater,  eller best av alt; forsterke en følelse eller en handling i bildene.

Jeg bruker mye blyant i skissestadiet, og så går jeg over til tusjpenn eller flytende tusj.

Deretter skanner jeg tegningen og jobber med å rette opp feil og ta bort rusk og til slutt fargelegging via digitale programmer, som Adobe Photoshop. Er det tid og anledning for det, så liker jeg best å fargelegge analogt med flytende akvarelltusj, blekk og akvarellblyanter.

Jeg arbeider også med etsning, som er en grafisk dyptrykkmetode.

Jeg har sakte, men sikkert jobbet meg frem til min egen tegnestil. Men alt har sine røtter, og måten jeg blant annet formidler menneskekroppen, startet med en fascinasjon for kunst fra norrøn tid og middelalder i veldig ung alder, og etterhvert egyptisk oldtidskunst. På videregående ble jeg inspirert av kunstnere som Chagall, Matisse og Picasso, samtidig som at min interesse for tegneserier, bevisst/ubevisst har influert stilen min i alle år. Her kan nevnes Tintin, Asterix, Iskalde grøss, Pyton, MAD, Vallhall, Skumringes venner avBourgeon, Prins Valiant, Sprint, Kebbelife, og mange fler. Humorbruken i tegneserier har alltid stått meg nært, og selv om det ikke alltid er den opprinnelige hensikten, så er det ofte mye rar humor i også mine tegninger.

For tiden lar jeg meg inspirere av kunstnere som den svenske formgiveren Stig Lindberg, den belgiske illustratøren Brecht Evens, østerriske billedkunstnere som Joost Swarte, Hundertwasser og Kirchner, den irske Harry Clarke og Kathe Kollwitz, men også norske kunstnere som Olaf Gulbransson, Edward Munch og eventyrtegnere som Theodor Kittelsen, John Bauer og Gerhard Munthe. Og viktigst av alle opp gjennom årene; pappa! Han er utdannet billedkunstner og har vært min store læremester fra jeg var bitteliten.

Musikkk har alltid vært en kilde til mye inspirasjon, som sjangre som black metal, folkeviser, psykedelisk rock. 60-70-tallet er - og vil alltid være mitt favoritttiår når det kommer til stilepoker, både når det gjelder musikk og andre ting.

Litteratur har også stor innflytelse på hvilke motiver eller stemninger jeg velger å tegne, og jeg finner den tyske forfatteren og litteraturviteren W. G. Sebald særs interessant. Måten han går tilbake til steder og rekonstruerer hendelser i sine fortellinger er sentralt for en serie av tegninger jeg arbeider med, og som jeg har valgt å kalle ”Melancholia”.  Jeg tar med meg noen av tegningene til utstillingen på Nordic Light Art Gallery i desember.

Men alle kunstsjangre inspirerer, det er vanskelig å peke på noe spesifikt, for det kan enten være en stemning, en setning, en fargekombinasjon eller stil eller et mønster som fanger interessen.

Og så selvfølgelig naturen, med fjorder og fjell, skyer, dyr, skog og hav, og de mer menneskeskapte tingene som byer med hus og høye blokker, og arkitetur generelt.

Jeg liker også å se på mennesker rundt meg, sniklytte til samtaler de har og deretter gå hjem og skissere en tegnet hendelse av det jeg hørte. Det er mye rart som blir sagt der ute. Dette er også en fredelig og fin måte å ta hevn på, hvis en følte at en kom litt til kort i en situasjon. Da drar jeg bare hjem og tegner en nidtegning og blir med en gang i bedre humør...


English version follows:
This is a guest post from Tora Øidvin Greve. Tora has an exhibition in the Nordic Light Art Shop from 9th–18th of December. The vernissage is in Nordic Light Art Shop 9th of December at 19.00. 

Tora Øidvin Greve aka Illutora, artist and illustrator

I have been drawing since I was a little girl, and this has always been the best way for me to convay my thoughts and emotions, both good and bad.

I became part of the editorial staff in Filologen, a student journal, in 2008, where I illustrated covers, articles and posters.  From 2013 I have had assignments and been doing illustrations for customers like Aschehoug, Gyldendal, Tigerforlaget, Undine, Ugla Bar, Universitetsforlaget and many more.

In additions to my assignment for customers I also work on my own projects.  I also make drawings and prints for sale, or illustrations in my own stories.

My plan for the upcoming display at Nordic Light Gallery is to show a selection of illustrations done for customers, also my own drawings and prints.

My style and what I am inspired by:

I often start with sketches in a naturalistic style. I draw over and over again, so I can get to know the object better. Then I minimalize my lines, so they adapt better to each other and makes them cleaner, inspired by the “ligne claire” style.

I love working with interactions between positive and negative forms, and make color combinations create exiting spaces and forms, or strengthen an emotion or action in the illustration.

I spend a lot of time with my sketches before I move on to markers and liquid ink. Then I scan the drawing and begin to edit the illustration digital and do the final coloring in Adobe. Sometimes, if I have the opportunity and time, I prefer to do the coloring by hand with watercolor markers, ink and watercolor pencils. I also do etching, a which is a graphic gravure methode.

Step by step I have adapted my own signature drawing style. But everything has it’s roots, and my inspirations on how to elaborate the human body comes from my fascination for art in the Norse era and early middle ages, but also later on the Egyptian of Ancient. In my high school days I became inspired by artists like Chagall,Matisse and Picasso.
My interest for comics has inspired my style of drawing, both conscious and unconscious. Tintin, Asterix, Pytron, MAD, Valhall, Prins Valiant, Sprint, Kebbelife is just some example of comics that has inspired my style. In particular the use of humor is a strong inspiration for me, and you can find a lot of strange and black humor in my drawings also, though not always intended.

These days I let myself be inspired by artists like Swedish Stig Lindberg, Belgium Illustrator Brecht Evens Austrian artist like Jooost Swarte, Hundertwasser and Kirchner, Irish Harry Clarke and German Kate Kollwitz. But also Norwegian artists like Olaf Gulbransson, Edward Munch, Theodor Kittelsen and Gerhard Munthe. And the swedish illustrator Jon Bauer. But my most important inspiration has always been my dad! He is a graduated artist from KHIO and has always been my mentor since I was a little girl.
 
I also find a lot of inspiration in music. Genre like Black Metal, folk and psychedelic rock to mention some. The 60’s and 70’s is, and will always be, my favorite decades when it comes to music and style.
When it comes to my illustrations, literature also is a strong source of inspiration when I decide what to draw, and especially German author and literary critic W.G Sebald is one of the most interesting person in that area. I have used the way he goes back in time to reconstruct events as inspiration to a series of my own work which I have called “Melancholia”. Some of these drawings will be on the wall at my display at Nordic Light Gallery in december.
 
But all in all every genre of art can be inspirational, although it can be hard to find out exactly which mood, sentence, color combination, style or patterns that catches your eye. And of course not to forget the nature with it’s mountains, fjords, skies, animals, woods and oceans, but also man made items like cities, houses, tall buildings and architecture in general can be inspirational.
I like to look at us people, sit down and ease drop on a conversation and then go home and draw what I have experienced. There is a lot of strange stuff going on out there, and this can also be a subtle way to take revenge if you feel that your toes has been stepped on. If that happens I just go home and draw and my mood instantly gets better...


Guest post: Karolina Gorzelanczyk

(Norsk versjon lengre ned i blogginnlegget)

This is a guest post from Karolina Gorzelanczyk which will have a exhibition at Nordic Light in December. The exhibition is opening with a vernissage at 19.00 at the 2nd of December in the gallery at Nordic Light. We hope you all find the time to come by!

I moved to Kristiansund from Poland in 2014. In Poland i studied Fine Arts in my home town Pozan. I got my Masters Degree in photography in 2009 with a diploma from my professor Piort Wolynski.

I'd never thought I would move to Norway, but when I first got here I was impressed by the great nature in this wonderful country. What made the biggest impression on me, was the culture and the people.

I was specially impressed, when I on the 17th of May got to see all the beautiful bunads the people was wearing. The first time I saw anyone in a bunad was in a confirmation. I was astonished when I saw that everyone was using it on the 17th of May. Both parents, children and grandparents were using the different kinds of bunads. It was wonderful to see all the colors and the happy people. This made a big impression on me.

During the Nordic Light festival in 20016, I got a scholarship from Sparebank 1 Nordvest. This made it possible for me to start working on this project for real. I started right after the festival, on the 17th of May when I had a open studio in Kaibakken. Here I got a lot of great photos from dressed up people from Nordmøre.

I am very engaged in this project, and I will do everything I can to make beautiful photos. I want to make something great out of this wonderful tradition. I want to show people how proud you are of your culture. The main focus of this project is the Norwegian pepple and the great atmosphere they create. I want to show this off!


Norsk versjon:

Dette er et gjesteinnlegg av Karolina Gorzelanczyk. Karolina vil ha en utstilling på Nordic Light i Desember. Utstillingen åpner med en vernissage klokken 19.00 2. desember i galleriet på Nordic Light. Vi håper dere har tid til å komme innom oss!

Jeg er opprinnelig fra Polen, men har bodd i Kristiansund de siste to årene. I Polen studerte jeg Fine Art i hjembyen min Pozan. Jeg fikk min mastergrad i fotografi i 2009 med diplom fra min professor Piort Wolynski.

Jeg hadde aldri tenkt at Norge var et sted jeg kom til å flytte til, men når jeg først kom hit ble jeg imponert over naturen i dette flotte landet. Det jeg ble mest imponert av, var kulturen og folket.

Spesielt ble jeg imponert når jeg på 17. mai fikk se alle de flotte bunadene og draktene folk hadde på seg. Jeg fikk først oppleve bunaden i en konfirmasjon, men jeg ble forbløffet når jeg fikk se nærmest alle bruke det på 17. mai. Både barn, foreldre og besteforeldre var kledd opp i de ulike draktene. Det var et fantastisk syn med alle de flotte fargene og de glade menneskene. Dette gjorde et sterkt inntrykk på meg.

Under Nordic Light-festivalen i 2016, fikk jeg et stipende fra Sparebank 1 Nordvest. Dette gjorde at jeg kunne sette i gang med dette prosjektet for fullt. Jeg startet allerede 17. mai i år, da jeg hadde et åpent studio i Kaibakken. Her fikk jeg tatt mange fine bilder av festpyntede nordmøringer.

Jeg er veldig engasjert i dette prosjektet og vil gjøre det jeg kan for å få flotte bilder og jeg vil gjøre noe fint ut av denne flotte tradisjonen. Jeg vil spre budskapet og vise andre hvor stolt dere er over kulturen deres. Hovedfokuset i dette prosjektet er det norske folket og den flotte atmosfæren de skaper. Dette ønsker jeg å vise frem!

Welcome to Five photography exhibitions!

We are very happy to invite you to five different photography exhibitions with a vernissage at the 2nd of December at 19.00 at Nordic Light Art Gallery.

Bunad Portraits; is a project by photographer Karolina Gorzelanczyk. The works are a result from a scholarship Karolina received under the 2016 edition of the Nordic Light Festival. More information about this project will be published closer to the opening date.

Studio 400 are presenting a variety of drone photos from all around Nordmøre. This is also exhibited in the reception area of Scandic Hotel and Grand Hotel in Kristiansund. More information about this project will be published closer to the opening date.

Nordic Light Selected Retrospectiv Part 1 is a selection of images from photographers who has guested our festival earlier. This time we are showing works from Giacomo Brunelli, Einar Sira and Rupert Grey.

VERNISSAGE and opening

Time: 19.00
Date: Friday 2nd of December
Place: Nordic Light, Konsul Knudtzonsgate 4B

Opening hours

Thursday and Friday:  17.00–20.00
Saturday and Sunday: 12.00–15.00

Duration of the exhibition

The exhibition will stand from Friday 2nd til Sunday 18th of December.
If you would like to see the exhibition outside of the opening hours, it will be possible to see the exhibition as long as the Nordic Light administration is at the office. Just come by our office, and if we are there you are more than welcome to have a look!

Gjesteinnlegg: Birgit Radman

Dette er et gjesteinnlegg fra Birgit Radman. Birgit har utstilling på Nordic Light 16.–27. november. Vernissage i Nordic Light Art Shop onsdag16. november klokken 19.00
(English version at the bottom of this post.)
 

Birgit Radman; skredder,/designer. Opprinnelig fra Tyskland, har bodd seks år i Kristiansund.

Jeg er en tysk designer/skredder og har bodd de siste seks årene i Kristiansund. Jeg har sydd og designet klær i mange år. Den største delen av livet mitt har jeg bodd i Berlin, og her ble mye av mitt kunstneriske uttrykk formet av de mange impulsene som finnes i denne urbane byen.

Her i Kristiansund driver jeg skredderbedriften Sweet Shop, som holder til i Skolegata. Her har jeg holdt til i tre år. Jeg elsker å jobbe med økologiske og eksklusive bomullsstoffer i mange ulike design fra hele verden.

Favorittstoffene min bruker jeg for eksempel til å sy stilige vesker. Når jeg nå skulle lage en ny serie av mine populære vesker, hadde jeg en ny idé i år. I anledning Kristiansunds 275-årsjubileum ønsket jeg å lage et fellesprosjekt med aktører/bedrifter i Kristiansund som vanligvis ikke jobber sammen.

Derfor har jeg designet helt nye vesker med gamle motiver fra Kristiansundsmotiver på klaffen. Med dette prosjektet har jeg fått hjelp fra Fotograf Engvig, Sissel Engvig (disse to har begge stilt med motiver) og Kvernberget Fotostudio (som har levert profesjonelt trykk på bomullsstoff i høy kvalitet).


(English version follows:)
This is a guest post by Birgit Radman. Birgit has an exhibition at Nordic Light from 16th–27th of November. The vernissage is in the Nordic Light Art Shop 16th of November at 19.00.

Birgit Radman; seamstress/designer. originally from Germany, have lived and worked in Kristiansund the last six years.

I am a German designer/seamstress, and for the last six years I have been living and working in Kristiansund. I have designed and sowed clothes for many years. The largest part of my life I have been living in Berlin. In Berlin a big part of my artistic expression was formed by all the different impulses from this urban city.

In Kristiansund I run my own shop, Sweet Shop, in Skolegata. I have been at this location for three years. I love to work with ecological and exclusive cotton fabrics, which come in many different designs from all over the world.

My favorite fabrics, I use to sow nice bags. When I now was starting to plan a new series of these popular bags, I had a new idea. In connection with Kristiansund celebrating 275 years as a city, I wanted to make a collaborative project, where companies and people who do not collaborate on a regular basis would take part. In this project I have gotten help from Fotograf Engvig, Sissel Engvig (who both contributed with motives) andKvernberget Fotostudio (they have delivered very professional prints on cotton fabric of very high quality).

Winter program 2016 at the Nordic Light House

(Norwegian version at the end of this post)
 

We are happy to present to you the winter program at the Nordic Light House!
Practical information and information about opening hours will be posted closer to each event's opening date.

Happening in NOVEMBER:

Exhibition: Birgit Radman

Presenting bag design. (Fra Gråpapir til Galleri)
Opening 18th of November

Happening in DECEMBEr:

photo Exhibition: Karolina Gorzala

Portraits of people from Nordmøre in their bunad.
Opening 1st of December

photo Exhibition: Preview

A little taste of the new years exhibition coming in January. This exhibition will show a selection from previous festival exhibits.
Exhibition opening 1st of December

Photo exhibition: Studio 400

Studio 400 presenting a collection of drone photos from the city of Kristiansund and Nordmøre.
Exhibition opens at 1st of December

Exhibition: Tora Greve

Presenting illustrations. (Fra Gråpapir til Galleri)
Opening 1st of Deceember

Event: Volunteer meet up

We are inviting our (fantastic) volunteers, and potential new volunteers to a meet up at the Nordic Light House. It will be some information about our plans for the coming year and the festival. For those who might want to be in our team of volunteers we will have some information about what our volunteers do, and we will be available for questions.
And last but not least: we will have a good time together!
At the Nordic Light House 1st of December 18.00.

 

Det er med glede vi kan presentere vinterens program på Nordic Light-huset!
Praktisk informasjon og åpningstider osv. vil bli publisert når hvert arrangement nærmer seg.

arrangement i desember:

Utstilling: Birgit Radman

Nye veskedesign, i forbindelse med Kristiansunds 275-årsjubileum i 2017. (Fra Gråpapir til Galleri)
Utstillingsåpning 18. november.

Arrangement i desember:

fotoUtstilling: Karolina Gorzala

Et fotoprosjekt som portretter nordmøringer i bunad.
Utstillingsåpning 1. desember.

fotoUtstilling: Preview

En liten smakebit på nyttårsutstillingen som åpner i janaur. Nyttårsutstillingen vil vise et utvalg av tidligere festivalutstillinger.
Utstillingsåpning 1. desember.

fotoUtstilling: Studio 400

Studio 400 viser et utvalg bilder av Kristiansund og Nordmøre fra luften.
Utstillingen er åpen fra 1. desember.

Utstilling: Tora Greve

Tora Greve viser et utvalgav sine illustrasjoner. (Fra Gråpapir til Galleri)
Utstillingsåpning 1. desember.

arrangement: Frivilligmøte

Vi inviterer våre frivillige, og potensielle nye frivillig til et førjulstreff på Nordic Light huset.
Det blir litt informasjon om planene våre for neste år og festivalen. For de som tenker på å bli en del av vårt frivillig-team, vil vi gi litt informasjon om hva det innebærer, og vi vil være tilgjengelige om noen har noen spørsmål.
Og ikke minst: sosiale samvær og hygge!
På Nordic Light-huset 1. desember 18.00.
 

 

 

 

Guest of the festival 2016: Giacomo Brunelli

Giacomo Brunelli was one of our guests at the festival in the spring of 2016 (30th of April to the 1st of May). He held a lecture, in collaboration with our Creative Manager Morten Krogvold, and had a beautiful exhibition.

Brunelli was in town for almost the whole festival week, and you could often find him in the galleries or in the café. He spent time at his own gallery as well, talking with visitors and giving them a guided tour of his exhibition. Both our visitors and we (the administration) appreciated Giacomo´s presence in the gallery. Take a look at the video below to hear what Giacomo has to say about our festival!

Ralph Gibson about Nordic Light 2016

Ralph Gibson participated at our festival in the spring of 2016.  He showed us a beautiful exhibition (with a vernissage with a beautiful guitar performance by the artist himself) and held a workshop sharing some of his extensive knowledge and experience about nude photography with some lucky participants.
He was also responsible for one of the most inspirational lectures during the festival week.

Take a look at the video below to hear Gibson's opinion about the festival:

Stay tuned for our early-bird campaign coming up this winter with great prices for next years festival!

Landskrona Photo Festival 2016

Last weekend, Ingunn Strand, our managing director visited the Landskrona Photo Festival on the south-eastern coast of Sweden. Landskrona being a small town with only 30,000 inhabitants, they can show off an impressive photo festival with remarkable and creative presentations of the works being exhibited.

During the 19th – 28th of August 2016 the festival presented more than 150 photographers and visitors from all over the world. With names like: Elina Brotherus (which also will visit us in may 2017), Dorothée Smith, Joan Fontcuberta, Anna Katharina Scheidegger, Isabelle Darrigrand and Jason Larkin there was much to be seen. 

Our managing director was especially impressed by the organization of the festival. The City of Landskrona turns in to a big out door gallery during the festival, where every city-square metre is used to its full potential. With clean, interesting and beautiful exhibitions, the festival seems to be conducted by focusing on high quality in every division. All credit to the managers and volunteers!

There was ten days of exhibitions, photo books, seminars, portfolio reviews, artist talks and more. Even though the festival is quite new with only 3 past editions, they have managed to become an international meeting place for photographers and those with an interest in photography.

We are truly inspired!

Utleie av lokaler til kontor og arrangement i Kristiansund

Visste du at vi har et hus på hele 1200 kvm? Dette legger til rette for mange muligheter. Du kan bla. leie kontor på lang- og kortidsbasis samt bruke våre lokaler for de fleste typer arrangementer.

Kontor
Vi har to ledige kontorer i 2.etg med felles kjøkken og toalettfasiliteter. Det er gode lysforhold, WiFi og mulighet for utskrift. Mulighet for lang- og korttidsleie, samt døgnleie om du bare er innom byen og trenger en plass å jobbe. Leietakere: Studio400 og StreambidPRO

Arrangement
Her på huset har vi mange rom og luftige gallerier. Vi tilbyr utleie av disse til privatpersoner, bedrifter og organisasjoner. Her har vi hatt både messer, filmfremvisning, forestillinger og private arrangement. I 1. etg har vi et velutstyrt kjøkken med servise for opp til 100 personer, 2 toaletter og bakgård til disposisjon. Muligheter for cateringkjøkken. Det er også mulighet for oppsett av mikrofon, prosjektor og lerret.

For pris og andre forespørsler kontakt oss på 98 48 55 51 eller ingunn@nle.no

Verdiskaperprisen 10 år

Siden 2006 har SpareBank 1 Nordvest og Tidens Krav stått sammen om å dele ut Verdiskaperprisen for å få økt fokus på innovasjon og verdiskapning på Nordmøre.

Verdiskaperprisen har vært med på å hedre bedrifter som utmerker seg positivt i regionen helt siden 2006. Etterhvert ble dette utvidet til en egen konferanse. Den første Verdiskaperkonferansen ble arrangert i forbindelse med SpareBank 1 Nordvest sitt 175-årsjubileum i 2010, og har siden vært en arena for nytenkning og nettverking. Det vil si at det nå er 10 år siden den første Verdiskaperprisen ble delt ut, og da ble faktisk Nordic Light Events AS kåret til årets verdiskaper. Prisen har gitt oss flere muligher, og et solid fotfeste for fotografi på Nordmøre. Under mottakelse av prisen, var det mange og solide hovedargumenter som kom frem fra juryens begrunnelse. Vi syntes disse 4 punktene var noen av de viktigste:

 •  Vinneren m/initiativtakere og alle bidragsytere, har vist en offensiv, nyskapende og dristig tankegang.
 • Vinneren skaper økonomiske ringvirkninger for andre næringer på Nordmøre.
 • Vinneren bidrar til betydelig positiv markedsføring av vår region. Spesielt gjennom aktiv bruk av Nordmøre og det vi har å by på, sitter både store og små igjen med et inntrykk av en vakker, mangfoldig og ikke minst åpen region
 • Vinneren har gjennom aktiviteter latt deltakerne selv ta en aktiv og utøvende rolle i selve arrangementet – framfor en passiv tilskuerrolle. Likeledes har de gitt oss sterke, tankevekkende og engasjerende opplevelser som fortsatt sitter friskt i minne. Slik har Vinneren skapt opplevelser utover flott natur, sjarmerende landskap og fotografi!
Odd Einar Folland m/flere fra årets festival. Foto: Elisabeth Bjerkestrand

Odd Einar Folland m/flere fra årets festival. Foto: Elisabeth Bjerkestrand

Siden den gang har Nordic Light Events AS videreutviklet seg og skapt en stor merkevare med festivalen ”Nordic Light International Festival of Photography”. Festivalen er blitt anerkjent som en fotofestival som fokuserer på kvalitet og møter mellom publikum og fotouniversets legender. Vi har nå gjennomført vår 11. festival, og fremtiden ser lys ut.

Den 25. August 2016 skal prisen for 10-årets verdiskaper deles ut av Odd Einar Folland i SpareBank 1 Nordvest og sammen med Tidens Krav, under Verdiskaperkonferansen. Denne prisen skal gå til en bedrift/organisasjon/privatperson på Nordmøre som basert på fremtidsrettede og nyskapende ideer kan vise til konkrete prosjekter og/eller aktiviteter med positive ringvirkninger for Nordmøre de siste 10 årene. Det vil i anledning 10-årsjubileet bli delt ut to priser; en til kultur og en til næringsliv. Hver pris er på NOK 125.000.

Vi gleder oss til å gi en statusrapport fra Nordic Light på konferansen og presentere noen idéer for fremtiden, samt høre på de andre gjestene. Dette blir spennende!

PHEN: Industry days III

a travelogue by Henriette Sandnes

In historical Cluj-Napoca the 6th edition of Photo Romania Festival just finished, and I was there! Being part of an international network gives you great opportunities, and this one was breath taking.

Nordic Light is lucky to be a part of The Photo European Network, PHEN, which have their meetings in different parts of Europe. The network works to enhance and develop photography, focusing on photo festivals and other activities. Being a part of this network gives us the opportunity to exchange knowledge and experience, getting to know other cultures and establishing a solid network that connects countries through bilateral collaborations. All this thanks to our shared passion for photography.

Throughout the Industry Days I had the chance to participate in the festival and discover the beautiful Cluj, northwest in Romania. The city is a historical part of Transylvania, but unfortunately I wasn’t able to meet Dracula in person. With daytime meetings and social dining, beautiful Casa Romania became a natural meeting point at night. In the old villa you could find the festival exhibitions, a vinyl player and Palinca (Romanian spirit). As you probably understand, this is where we spent most of our time.

I want to give a big thank you, to Sebastian Vaida and and Catalin Balog Bellu, for your hospitality and making all this possible. I am very excited to see what the PHEN can achieve together!

Photo: Tania Castro, Simone Rudolphi, Henriette Sandnes

Photo Romania Festival 2016

I dette øyeblikk er en av våre ansatte, Henriette, på vei til Cluj-Napoca nord i Romania for å representere Nordic Light under fotofestivalen Photo Romania Festival som er 20.-22. mai. 

Photo Romania Festival ble opprettet i 2010 og har siden fått et solid fotfeste i Romanias kultursektor. De har oppnådd status som en high-class fotofestival, med anerkjente fotografer og gjester fra hele verden. I 2014 hadde de 40 utstillinger og over 115.00 besøkende. I 2015 hadde de over 70 utstillinger, workshops, konkurranser, Photo Stories-konferanse, et internasjonalt møte med ledere fra fotofestivaler i Europa, konserter m.m. 

Under festivalen skal Henriette jobbe med representanter fra samtlige fotofestivaler i Europa, der de skal ha møter og temarbeid for å komme frem til måter å best løfte fotokunsten. Dette er en viktig tur for Nordic Light. Ikke bare skaper man nettverk og relasjoner, man får også muligheten til å vise seg frem på et internasjonalt nivå.

Samarbeid er viktig for festivaler, og vi tror dette vil gi oss stor nytteverdi. Vi vil alltid bli bedre, og det å hente inspirasjon fra et så solid og bredt nettverk med erfarne ansatte kan løfte oss enda høyere. 

Så langt det lar seg gjøre, vil Henriette komme med daglige oppdateringer på samtlige digitale platformer. 

STAY TUNED!

et fotoprosjekt av Karolina Gorzelanczyk

Foto: Heine Schjølberg

Under årets Nordic Light-festival delte Sparebank1 Nordvest ut et fotostipend à 25.000,-, som gikk til Karolina Gorzelanczyk og hennes prosjekt rundt bunadtradisjonen i Norge.

Karolina er fascinert over den norske bunaden og alle dens utgaver, som hun først la merke til under en konfirmasjon for noen år tilbake. Deretter fikk hun se hvordan Norge forvandles til et folkeeventyr hver eneste 17.mai med is, bunad og tog. Imponert over dette bestemte hun seg derfor for å starte akkurat dette prosjektet, som omhandler mer enn bare pølser og norske flagg, men også verdiene og tradisjonene som ligger bak disse flotte kunststykkene vi kler oss i. 

Allerede under årets 17.mai-feiring var Karolina i full sving med å dokumentere de flotte bunadene og festdraktene som hadde blitt hentet frem for anledningen i Kristiansund. Hun hadde i tillegg en utendørs pop-up-utstilling på Piren der hun viste frem hva hun har jobbet med de siste ukene i studio. Det var mange besøkende og regnet glimtet heldigvis med sitt fravær. 

Det virker som dette fotoprosjektet er noe nordmøringene setter pris på, både de som bor her og de som holder til andre steder i landet. Engasjementet har vært stort på  Facebook og så langt har det vært utelukkende positive tilbakemeldinger. Alle som har blitt fotografert har fri tilgang på bildene ved å laste de ned fra nettgalleriet på Facebook. Link lengre ned

Noe slikt har vi ikke i Polen. Jeg vet ikke om det er noen andre land heller som har en slik bruk av nasjonaldrakter. Den brukes jo av både barn, foreldre og besteforeldre. Ungdom vil jo heller ha bunad i konfirmasjonsgave enn laptop!
Karolina Gorzelanczyk, TK.no

Gikk du glipp av dette har du mulighet igjen. Søndag 29. mai vil Karolina sette opp utstillingen i Gågata i Kristiansund. 
Se et lite utvalg av bildene nedenfor, eller klikk her for hele albumet.