Høstens workshops er klare

 

Mange av oss med kjærlighet til fotografiet er det lenge å vente til neste års festival. Men fortvil ikke! Vi har mange gode workshops å by på allerede i høst.


Kai Jensen: Naturfotografering for alle med Nordsk Vandrefestival i Halsa  13.-15. august

Naturen som lekegrind. Samtidig med at Norsk Vandrefestival går av stabelen vil den kjente naturfotografen Kai Jensen lære deg å se det riktige lyset, lære deg god komposisjon, og vise hvordan du kan fotografere dyr i naturen. På denne workshopen kan du spørre og få svar, lære hvordan og hvorfor, og bli kjent med mennesker som deler samme interesse som deg: Natur og kamera. I denne vakre delen av Norge skal vi gå, se og komponere. Sosialt samvær og gode historier er en naturlig del av workshopen.

Abe Frajndlich: Aktfotografering  2.-7. september
«Som mennesker har vi siden begynnelsen vært fascinert av mysteriene i kroppens form. Jeg ønsker at vi skal utforske kroppen, både den kvinnelige og den mannlige, på en mer kompleks måte – som en pådriver av vår seksuelle lyst og nysgjerrighet. Det mest overbevisende bilde kan bare skapes fra en indre kilde og begjær, og det er nettopp denne roten til vårt behov for å skape disse bildene vi individuelt skal utforske i denne fem dagers workshopen. Hver dag skal vi fotografere og diskutere prosessen og resultatene. Jeg vil vise noe av arbeidet mitt og dele min innsikt med studentene, og håper også å lære like mye av deltakerne og deres personlige funn. Jeg ser frem til å åpne mine mentale dører i det klare nordiske lyset i Kristiansund.»
Frajndlich har også jobbet tett med den amerikanske fotografen Minor White.

Pål Hermansen: Havørn på Smøla  9.-12. september
Vinger over høy himmel. Opplev fire fantastiske dager på Smøla sammen med den kjente naturfotografen Pål Hermansen. Smøla ligger vakkert i havgapet like utenfor Kristiansund, og er ett av de viktigste områdene for havørn og andre fugler i europa. På denne tiden av året er havørnungene på vingene, trekkfuglene raster i vikene og oteren patruljerer i fjæra. Høydepunktet på kurset blir båtturene hvor vi lokker ørnene til å ta fisk på kort hold. Dette er det ideelle utgangspunktet for en fugle- og naturfotograf! Espen Lie Dahl (ornitolog og ørneforsker) og Wigdis Wollan (guide og fotograf) er også med og vil øse av sin kunnskap om fugleliv og lokalområdet.

Nils Aukan: Under vann på Vikaneset 
16.-19. september for nybegynnere
30. september –3. oktober for viderekomne

Nils Aukan er en erfaren, prisvinnende og inspirerende fotograf som både nybegynnere og mer erfarne deltakere vil ha mye å lære av. 
Workshop for nybegynnere: Vi fokuserer på å lære deg å bruke undervannskameraet ditt og de mulighetene og begrensninger det har. Hvordan finne motiver? Du lærer riktig dykketeknikk og får muligheten til nattdykk. Det muliggjør at du kan få oppleve arter som kun kommer frem på natta.
Workshop for viderekomne. Denne workshopen er for alle dere «been there, done that»-folk: Du vil få se motiver du ikke før har sett, pluss nye muligheter og utfordringer. Nils Aukan gir deg interessante oppgaver som du kan bryne deg på.

Draugen oljeplattform TBA

En unik mulighet! I samarbeid med Shell tilbyr vi en unik mulighet til å fotografere og oppleve en oljeplattform i Nordsjøen. Draugen er den eneste plattformen som står på én fot, og den 17 år gamle damen produserer fortsatt nok olje og gass til å være lønnsom. Her kan du bo, spise, fotografere og lære på en helt ny arena. Draugen ligger 45 minutter med helikopter fra Kristiansund. Et slikt arrangement vil naturligvis ha noen restriksjoner og plikter knyttet til seg. Vi kommer tilbake til dem når dato og fotograf er bestemt. De beste bildene fra workshopen blir presentert som en egen utstilling på Nordic Light International Festival of Photography i 2011.

Bjørn Johnsen: Analogt mørkerom for nybegynnere  8.-10. oktober
Mørkerommets mysterier. Første gang du opplever et bilde komme fram på papiret i skålen føles det som et lite mirakel. Enten du knapt har vært i et mørkerom eller du er en novise så er denne workshopen for deg. Vi fokuserer på grunnleggende kunnskap gjennom teoretisk og praktisk arbeid. Johnson er en fotograf med mer enn 20 års erfaring med profesjonelt mørkeromsarbeid. Han er formann i Buskerud fylkesfotoarkiv og jobber daglig med alt fra gamle glassplater til filmnegativer og digitalt. Antall mennesker som er nysgjerrige på den analoge delen av det fotografiske landskapet er økende, og hvis du er en av dem vil du dra enormt nytte av denne workshopen!

Dagsseminar med åndelig påfyll 12. oktober

Morten Løberg: Analogt mørkerom, fine art printing 22-24. oktober
Film, fotopapir og kjemikalier i mørkerommets røde lys hører ikke fortiden til. Det tradisjonelle fotografiske håndverket i mørkerommet gir bilder basert på sølv isteden for blekk. Det er ingenting i veien med det digitale mørkerommet, men de tradisjonelle håndlagde svarthvitt bildene har en unik kvalitet som mange kunstnere og samlere setter pris på. Fotografen Morten M. Løberg er en av norges fremste mørkeromspesialister, og har over 40 års erfaring med å jobbe med tradisjonell film og papir i mørkerommet. Han vil lære deg hvordan du oppnår perfekte kopier på gamlemåten. Vi går gjennom materialene du trenger, og den beste måten å bruke dem på. Denne workshopen er for deg som vil lære perfekt fine art printing.

Arnfinn Johnsen: Portrettfotografering i studio 5.-7. november
Hva er egentlig et portrett? I 2007 la Johnson sin karriere som kommersiell portrett- og reklamefotograf på hylla for å få sette fullt fokus på sine kunstneriske prosjekter. Han mener at kunnskap, kreativitet, hart arbeid og det å studere sitt indre visuelle språk er den beste veien å gå for å uttrykke det som kommer innenfra. «Fotografier lages med hodet og hjertet. Til slutt bør de behandles med entusiasme, kjærlighet og erfaring, før de henges opp på veggen.» Meld deg på og få kunnskap om portrettets historie, den fysiske og mentale prosessen under fotograferingen – og hvordan oppnå magi i studio!