Chin Chin Wu viser kvinners underliv i storformat

Chin Chin Wu er kinesisk-amerikansk statsborger, født i Shanghai, for tiden bosatt i Beijing, men har siden 1999 pendlet frem og tilbake til Paris. Chin Chin har pianoutdanning fra Rice University, Houston, Texas i 1999 og har studert Photography and Multimedia ved Universitetet i Paris (2003), og Fine Arts in Photography ved Ecole Nationale Supérieure Louis Lumière, Paris (2006). Hun har mastergrad i fotografi, og skrev sin avhandling om visualisering av det kvinnelige kjønnsorgan.

Chin Chin skriver sporadiske artikler for magasiner, og sier hun er fascinert av fotografiets makt til å forføre og dets manglende evne til å tenke selv. ”Hvorfor er kvinnens underliv ansett som upresentabelt og tabu?” spør hun. Hun er den første kinesiske fotografen som besøker Nordic Light.

Reaksjonene, sysnpunktene og debatten rundt bildene har ikke blitt så store som først ventet. Vi skandinaver blir litt stille når vi får kvinnens kjønnsorgan presentert på denne måten, men forsamlingen tødde til slutt opp og diskusjonen som vi hadde ventet på kom igang. Kanskje var det den unge forsamlingen bestående av studenter som gjorde utslaget. 

Hvordan kunst som dette er forskjellig fra erotikk og porno ble diskutert og videre belyst av Chin Chin Wu. Andre fotografers bilder på Nordic Lght er langt mer erotiske da Wu sine bilder er for direkte og viser ikke så mye mer enn kvinnens kjønn. Vi fikk innblikk i hvordan prosessen rundt fotograferingen  hadde vært, og hvordan mange av kvinnene som frivillig uten betaling hadde kommet med synspunkter i intervjuer med fotografen. Mange av de portreterte kvinnene sa at dette var som terapi for dem.

Chin Chin Wu avviste at hun var feminist, da hun ikke vil tilhøre noen form for ismer, men støtter selvfølgelig kvinners kamp for sine rettigheter, samtidig som hun er uenig i mye av det feministene opp gjennom tiden har stått for.

Mange av bildene kan ses på Nordic Light, hvor også NRK har laget et nyhetsinnslag som viser ulike reaksjoner fra de besøkende når de kommer inn på utstillingen. Utstillingen står på Folkets Hus.

Her finner du nettsiden til Chin Chin Wu http://www.chinchinwu.net/