Vellykket seminar!

TV snutt fra TKTV "Fikk luftet topplokket": http://www.tk.no/video/article5876787.ece

Takk, Magnar Kleiven - sammen med deg fikk vi virkelig trimmet lattermusklene. Et forrykende foredrag med masser av visdom og kloke  ord til ettertanke. Med fokus på helse og hva som er friskt, og ikke det som er sykt, kan vi jammen velge å ha det bra.

Alle har vi noe å lære av den flygende pingvinen. Kompisene står på bakken og ser pingvin-vennen fly over hodet på dem: -"Vi har forsøkt å fortelle ham at det er umulig, men han vil ikke høre på oss".

Sett deg høyere mål enn du tror du klarer å oppnå. Kanskje klarer du halvparten, men det er likevel mer enn om du hadde satt deg et lavere mål.

Med begeistring som drivkraft er alt mulig!

YUI().use("*", function(Y) {Y.on("domready", function() {Y.startGallerySlideShow("squarespace-slideshow-params-1326473854");});});

"TV som gjør oss dumme har vi ikke bruk for", sier Morten Krogvold, som daglig leser kvalitetslitteratur for å tilegne seg ny kunnskap, og skriver ned sine refleksjoner mellom to permer. "Jeg har ikke tenkt å bli populær her, og jeg har ikke tenkt at dere skal være enige med meg".

Krogvold oppfordrer til kritisk, analytisk tenkning og trekker frem verdien av å tilegne seg kulturell kapital slik at vi har noe å snakke om med resten av verden. Trekker frem kunstnere som Johan Borgen, Jostein Gaarder, Henrik Ibsen, Edvard Munch, Jens Bjørnebo, Håkon Bleken, Haldis Moren Vesaas, Arne Nordheim, Gustav Mahler, Fjodor Dostojevskij, Hans Børli, Thomas Tranströmer, Henry Moore og personligheter som Richard Branson, Nelson Mandela, Willy Brandt, Mor Teresa, Stein Erik Hagen, Ingeborg Refling Hagen, Søren Kierkegaard og Arne Næss m.fl.

Hevder at noe av det mest eksklusive vi kan gjøre mot et annet menneske er å skrive et brev. Stiller spørsmål om hvordan vi i all verden skal kunne lære oss å lytte når vi ikke vet hva det vil si med stillhet.

Anbefaler alle å lese Roy Anderssons "Vår tids redsel for alvor".

Rigmor Galtung - med papirer på at hun er litt sprø i nøtta - leverte et herlig, befriende foredrag om hvordan det er å leve med en Bipolar 2 lidelse. "Jeg har en lidelse, men er den ikke!" sier hun, og ler en rungende latter. "Et menneske er så mye mer enn en diagnose". Rigmor lever livet mer intenst enn andre, og har opplevd suksess og nedturer om hverandre.

Å være psykisk syk er for mange forbundet med skyld og skam. "Ta deg sammen, da!" tenker du kanskje. Men, man sier ikke det til en person med kreft, og man skal heller ikke si det til noen som har en alvorlig psykisk lidelse.

"Spill hovedrollen i ditt eget liv", sier Lasse Gustavson. "Vær nærværende, vær tilstede i nuet".

I tiden etter brannen hadde han ikke kraft til å bruke energi på hat og hevn. Selv om de fikk tak i de ansvarlige for attentatet som utløste bombeeksplosjonen. "Min styrke var at jeg var så svak". Göteborgeren snakker om kjærlighet, humor, omsorg og omtanke... Tror vi ble hakket bedre mennesker av å høre på han. 

Yes, we can! Ja, vi kan få fabelaktige foredragsholdere til Kristiansund!

OddIngeTeige-6285.jpg

Foto: Odd Inge Teige