RAX i reprise

Dokumentarfilmen "Fotograf i isødet" vises igjen på NRK2 i kveld kl. 19.05.
Den ligger også på nett-tv (tilgjengelig til 05.10.2014):http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/821094/
I forkant av festivalen var vi veldig spente på om Ragnar ville klare å være i ro såpass mange dager som festivalen varte. Vi hadde inntrykk av at han var en rastløs og utilgjengelig type som sjelden svarte på e-poster og var umulig å få tak i på telefonen.
Men, vi tok skammelig feil. Maken til hyggelig fyr skal du lete lenge etter! Omgjengelig, tålmodig, blid og fornøyd, og som ikke tok seg selv høytidelig i det hele tatt. Mitt første møte med han og flere av fotografene var på Thon hotellet etter åpningsshowet. De var ferdige med middag og skulle over til Kirkelandet. Jeg tilbød meg å kjøre, og endte opp med nesten hele Norden som selskap. De stappet seg inn i bilen, innimellom og oppi barneseter, kasser med bøker og damevesker - to finner, to svensker og en islending i bagasjerommet.
Det finnes mange måter å leve livet på... Etter festivalen fikk vi denne e-posten fra Ragnar:
Dear everybody at Nordic Light festival.  I can not say in words how thankful I am for you having me at the festival . I can not describe  how great you all where, friendly and inspiring.  It is the best festival I have ever been too.  I have been spreading the word about Nordic Light telling everybody that this is a show you must see. Thank you all so much , I will treasure the memory all my life. Warm greetings, RAX

Og her er et gjensyn med "Last Days of the Arctic", bilder og historier han formidlet gjennom utstillingen og foredragene. Mektig og sterkt, blir aldri lei av å se og høre.