Gleder oss til å møte Paolo Ventura

Foto: Paolo VenturaVi kaller ham italiensk feinschmecker  i vår pressemelding. Magasinet Fotografi skriver om vidunderlige verdener i miniatyr.

Morten Krogvold er mildt sagt i ekstase over at italieneren kommer til Kristiansund. 

- Paolo Ventura har stått på ønskelisten min i mange år. Gutten er en universal begavelse, han har gjort noe ingen andre har gjort før han, sier han oppstemt på telefonen.

Superlativene sitter løst når Krogvold snakker om kunsten Ventura presenterer. Det er kanskje ikke synlig ved første øyekast, men her er det mye håndverk for å lage scenene han tar bilde av.

Ser du nærmere på bildene til Ventura vil du oppdage at menneskene er dukker. Dukker han har laget selv, på størrelse med Barbiedukker, og som han tar med på en litt sår reise tilbake i tid.

Ventura starter hele skapelsesprosessen med å tegne og male scenen i akvarell. Deretter lager han møysommelig de stemningsfulle kulissene og de forseggjorte figurene i leire.

Han syr klærne deres, og plasserer dem inn i historiene han har blitt fortalt, og videre inn i en miniatyrverden som han lyssetter og fotograferer.

Det endelige fotografiet som vi ser er altså det siste leddet i en lang rekke av kreative prosesser. Og, det ligger en ukes arbeid, eller mer, bak hvert fotografi. 

Portrett Paolo Ventura

Foto: Paolo Ventura

Paolo Venturas utstilling vises i Kristiansund i perioden 24. april – 6. mai 2012.


Siste utgave av Fotografi - med 8 sider viet italieneren som kommer til festivalen i år