Ronny Østnes' TANGO exhibition at Nordic Light - House of Photography

Ronny Østnes f. 02.11.73, fotograf fra Strømmen, stiller ut på Nordic Light International Centre of Photography i perioden 31. oktober - 22. desember 2012.

19.jpg
Foto Ronny Østnes tittel Man with his tie.jpg

Foto: Ronny ØstnesFoto: Ronny Østnes

Fotografi er for Østnes mye mer en livsfilosofi enn noe annet. Han har en solid bakgrunn i fotografiyrket med utdanning, bøker, utstillinger og har mottatt en rekke priser for sine arbeider. Ronny Østnes har studio i Strømmen og jobber kontinuerlig med store fotokunstprosjekter rundt om i Norge og i utlandet. Fotografen har de siste årene også arrangert 25 workshops i fotografi og skaperverk.

Utstillingen Tango kom til etter et besøk til Argentina våren 2011, der Østnes jobbet med tango og eldre mennesker i Buenos Aires.

- For ekte tangoelskere i Argentina handler ikke tango om dans, men om livsfilosofi, sier Østnes.

- Det var etter møtet med Ramon Gimenez, eieren av Oslo Tangoklubb, at jeg for over et år siden fikk virkelig tenning på prosjektet. "Du må fotografere livet", sa han. "Ellers blir det ingen tango". Et mer fantastisk prosjekt må man lete lenge etter. For meg handler ikke fotografering så mye om fotografi. Det handler om noe større, en slags leting etter meningen, selv om målet ikke er å er å finne den heller. Det handler mer om å våge å være til stede, fortsetter fotografen.

Tango ble et helt spesielt prosjekt for Østnes. Møtet med de gamle menneskene ute på Buenos Aires milongaer kl 03 om natten ga fotografen det mest meningsfulle arbeidet han noen gang har vært borti.

Så hva er egentlig tango? Det må være vårt sterkeste speilbilde, for de som våger...

Foto Ronny Østnes tittel Tango.jpg

Foto: Ronny Østnes

Utstillingen, som består av 30 fotografier, blir åpnet ONSDAG 31. oktober kl. 17.00 (kom gjerne før) på Nordic Light - House of Photography. Åpningen er en del av programmet til Fylkeskulturkonferansen for Møre og Romsdal. Se her for detaljert program for Fylkeskulturkonferansen.

Tango Nordveststår for underholdningsinnslaget, og det blir servert bobler i glasset.

Utstillingen er en SALGSUTSTILLING, og det er FRI ENTRÉ.

Utfyllende CV fra Ronny Østnes finner du her.

Portrett Ronny Østnes Foto Nina Breivik - web.jpg

Portrett Ronny Østnes. Foto: Nina Breivik