Grand Prix-vinneren av Interfoto og Canons fotokonkurranse Nordic Light 2012 ble Tommy J Bredesen!

Juryen; Morten Krogvold og Anne Lise Flavik, sier om vinnerbildet:

"Fin stofflighet og en utrolig flott stemning. Viser et nakent og øde sted. Litt trist egentlig. Fotografen er god teknisk til å få lyset i motivet til ikke å bli for sterkt, samtidig som han har fått frem detaljer i bildet. Det er skapt en utrolig fin stemning og en god komposisjon. Han har tørt å ha litt åpne partier, der det ikke skjer så mye. Det er fantastisk godt laget".

Tommy Jansen Bredesen (f.1975)

Han har 5 barn med Bethan Candice Bredesen og bor på Nordfjordeid. Han har Kunstutdanning fra England og jobber som kunstner. Han kjøpte for tre år siden et digital speilrefleks kamera for å dokumentere maleriene sine. Etter hvert har interessen for foto eskalert. Et vendepunkt ble et besøk til Nordic Light for to år siden som fikk han til å se mulighetene innenfor foto. Han har siden gitt seg selv prosjekter og gått inn i en novisetilstand for å utvikle seg innen fotografiet. I år hadde han selv noen bilder stilt ut på Nordic Light i et kalenderprosjekt til inntekt for Kreftforeningen.

Han er nå i et studiofelleskap kalt Z- Fotostudio. Dette er er ikke et kommersielt studio, men en møteplass/kontorlokale for å utvikle prosjekt og ideer. Han jobber for tiden med et par kunstprosjekt som er fotobaserte. Tommy forteller: "Studioet ble ved nyttår ødelagt av Dagmars herjinger, så vi har ikke kunnet gjennoppta bruk før for et par uker siden pga. oppbyggingsarbeidet. Dette har selvfølgelig kostet - ikke minst tid. Så å vinne utstyr for 30 000 kroner er fantastisk. Tusen takk til Interfoto og Canon... og ikke minst til Nordic Light."  

Foto: Tommy Bredesen