Ut og råne med kameraet; dagtid og kveldstid

Nick Cobbing in action! Foto: Frida Bengtsson

Urban Photo / City life of Kristiansund 

I en virkelig god billedserie i temaet gatefotografering kan du lukte byen. Da burde det ligge til rette for en foto workshop som stimulerer alle sanser når Nick Cobbing skal holde workshop i Kristiansunds gater. Skrettinglukt, fisk, sjø, olje... Gatefotografering kan være både kunstnerisk og/eller informativ, og gir seeren muligheten til å få en genuin innsikt av stedet. Menneskelige relasjoner må man ta hensyn til, det er ikke bare å sprette ut rett foran en fremmed og stikke fram kameraet. Men, samtidig skal det være spontant. Er du full av kreativitet og nysgjerrighet, og har lyst til å forevige Kristiansund på en ny måte, bli med da vel! Ta noen nye prospektkort av byen!

Gatefotografering er en vanskelig, men morsom, sjanger, og man må tørre å hive seg litt frempå. Denne workshopen blir imidlertid i dagslys, og det er hakket enklere enn når mørket senker seg.

  • Tidspunkt: Fredag 28. september, kl. 10.00-17.00 (OBS! Morgenstund fra kl. 08.30)
  • Sted: Nordic Light - House of Photography, Kristiansund N
  • Kursholder: Nick Cobbing (trykk her for mer informasjon om fotografen)
  • Pris: kr. 1.000,- (Morgenstund er inkludert i prisen)  
  • Ta med: Kamera, bærbar datamaskin med bilderedigeringsprogram, samt 20 stk av dine beste bilder

 

Street Photography 

Er du mye på reisefot og ønsker å ta autentiske bilder fra ferieplassen? Hva med å prøve deg på gatefotografering neste gang? Det gir helt andre inntrykk fra ferien din enn de typiske strandløve-bildene. Det er mange hensyn å ta i forhold til gatefotografering, og de beste tipsene får du her på dette kurset. Er vi heldige, kommer mørket over oss og gir ekstra utfordringer, eller kanskje blir det nedbør. Uansett, som kristiansunder kan du bli med å oppdagen byen din på nytt, og som tilreisende får du en ærlig og litt rå by å bryne deg på. Her er folk rause og direkte, bybildet både rufsete, sjabby og vakkert. Med etterkrigsarkitektur som bakteppe; bli med Nick Cobbing ut og råne med kameraet. Japan Photo stiller med utlån av blitz for de som trenger det.

  • Tidspunkt: Lørdag 29. september, kl. 18.00-21.00
  • Sted: Nordic Light - House of Photography, Kristiansund N
  • Kursholder: Nick Cobbing (trykk her for mer informasjon om fotografen)
  • Pris: kr. 500,- 
  • Ta med: Kamera med blitz (om du har), bærbar datamaskin med bilderedigeringsprogram, samt 20 stk av dine beste bilder

Kenya boys, Foto: Nick Cobbing