En visuell bombe – Røft, tøft og mektig på Ormen Lange

2-dagers workshop m/Nick Cobbing ONSDAG 26. september - TORSDAG 27. september

Landskap møter industri i denne røffe workshopen på Ormen Lange landanlegg i Møre og Romsdal. Utbyggingen av Ormen Lange er tidenes største industriprosjekt i Norge. Ormen Lange-gassanlegget på Nyhamna vil danne bakteppet for en foto-opplevelse av de sjeldne. Med på laget får du både Shell og den britiske fotografen Nick Cobbing. Deltagerne som var med på denne workshopen i fjor, var overbegeistret over det de fikk anledning til å være med på. 

Nick er leken og barsk, og fremfor alt, en drivende dyktig fotograf fra England. Han krydrer sine bilder med «storytelling», og vil tilby en helt spesiell tilnærming til industri og landskap, der han utfordrer sine studenter til å fri seg fra konvensjoner og utvikle sine fotografiske evner i fri dressur. 

Nick Cobbing 

Nick Cobbings fotografiske styrke ligger innenfor temaene miljø, vitenskap og økologi, og han er særlig fascinert av den arktiske regionen. Han har bakgrunn fra kunstskole og har i en årrekke forsynt aviser som The Guardian, Independent og Telegraph med foto-historier. Han har også arbeidet tett med National Geographic, GEO og The Sunday Times Magazine, og har mottatt en rekke gjeve priser for sine bilder. Nick har en egen evne til å lokke publikum inn i sin verden. Med en stil der han kombinerer sitt kunstneriske øye øye med sin iboende nysgjerrighet og sans for historiefortelling, blir resultatet godt. Sterke fortellinger er Nicks varemerke, om det nå dreiser seg om Grønland, Svalbard, Ormen Lange eller Kristiansund sentrum.

Nick Cobbings hjemmeside: http://nickcobbing.co.uk

Ormen Lange

Ormen Lange er Europas tredje største gassfelt, og har verdens største gassbrønner. Feltet ble oppdaget i 1997, og er Norges første dypvannsprosjekt. Prosessanlegget for Ormen Lange ligger på Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal. Her tørkes og komprimeres gassen før den eksporteres til England. Les mer om prosessanlegget for Ormen Lange på SHELL'S HJEMMESIDER.   

Praktisk informasjon

Pris: kr. 3.000,- inkluderer workshop med foredrag og individuell veiledning. På Ormen Lange vil du være i trygge hender hos henholdsvis Shell og Nick Cobbing. Dere er tilbake i Kristiansund ved 17-tiden på torsdag, og vil få anledning til å delta på kveldsprogrammet. Deltakerne må ha med seg digitalt speilreflekskamera og bærbar datamaskin med enkel bilderedigering. Det er også fint om du bringer med deg et knippe av dine beste bilder (maks. 20 stk), enten i digital form eller som print. Bildene vil være et godt utgangspunkt for å kunne måle fremgang. 

Tidspunkt: Onsdag 26. september - torsdag 27. september

Sted: Nordic Light - House of Photography, Kristiansund N og Nyhamna landanlegg, Aukra

Kursholder: Nick Cobbing (TRYKK HER for mer informasjon om fotografen)

Pris: kr. 3.000,- (inkludert busstransport Råket-Nyhamna tur/retur, kveldsprogram, samt måltider og overnatting på Nyhamna) 

Ta med: Kamera, bærbar datamaskin med bilderedigeringsprogram, samt 20 stk av dine beste bilder

SNØHVIT Foto: Nick Cobbing

PROGRAM

 

Tirsdag 25. september 2012

Kl. 19.30 Alle som er i Kristiansund møtes på Nordic Light – House of Photography. Velkommen og presentasjon. Orientering om Workshop Maraton 2012.

Kl. 21.00 Middag og sosialt samvær

 

Onsdag 26. september 2012

Kl. 07.00 Avreise med buss fra Råket 2, Shell/Kristiansund. Privatbil fra Ksu sentrum til Råket ved 06.30 tiden. Vær presis, bussen venter ikke.

Kl. 09.00 Ankomst Ormen Lange. Innkvartering, briefing og gjennomgang av sikkerhetsregler. Fotografering.

Kl. 12.00 Lunsj, Nyhamna

Kl. 13.00 Fotografering

Kl. 16.00 Samling

Kl. 17.00 Innsjekk på camp. Middag.

Kl. 19.00 Etterarbeid. Edit your work. Oppsummering av dagen. Gjennomgang av medbrakte og nyervervede bilder.

Kl. 21.00 Kveldmat for de som ønsker. Mingling, sosialt samvær, evt. natt-fotografering.

 

Torsdag 27. september 2012

Kl. 07.30 Frokost (serveringen stenger kl. 08.00)

Kl. 08.30 Workshopen fortsetter på Ormen Lange. Fotografering.

Kl. 12.00 Lunsj, Nyhamna

Kl. 13.00 Etterarbeid. Feedback. Oppsummering.

Kl. 15.00 Avreise med buss fra Nyhamna

Kl. 17.00 Ankomst Råket, Shell/Kristiansund. Privatbiler inn til Ksu sentrum.

Kl. 17.00 Husets suppe, Nordic Light – House of Photography

Kl. 18.00 Billedforståelse/visuell kommunikasjon m/ Morten Krogvold og Anne Lise Flavik

Kl. 21.00 Middag og sosialt samvær

 

Nick Cobbing er deres inspirasjonskilde og vil krydre workshopen med foredrag, refleksjoner og tanker omkring fotografi. Endringer i programmet kan forekomme. Vi tilpasser oss dine ønsker og behov. 

Velkommen til Kristiansund og Workshop Festival!

LAST NED kjøreplan i pdf - format.

PÅMELDING til workshopen.

Foto: Nick Cobbing

Katrine ØvstegårdComment