Nyhetsbrev desember 2012

Programmet til neste års festival begynner å ta form, og på nyåret vil vi begynne opptrappingen mot folkefesten i slutten av april. Nordic Light er i skuddet som aldri før, og programmet vil få en ny touch i 2013, så det er bare å sette av datoene 23. – 27. april.

Viktige datoer fremover

  • Photographic Workshop, Cuba; m/ Alex & Rebecca Norris Webb; 12. -19. januar 2013
  • Photographic Workshop, Kenya; m/ Pål Hermansen & Ole B. Frøshaug; 25. febr. - 5. mars 2013 
  • Nordic Light International Festival of Photography, Kristiansund; 23. – 27. april 2013   
  • Workshop Marathon, Kristiansund; 9. – 13. oktober 2013                                                                    

Seminaret Luft i Luka, 8. januar 2013  

Siden 2010 har Nordic Light arrangert næringslivsseminaret Luft i Luka, et seminar som passer for alle, men som er spesielt rettet mot næringslivet. Det dreier seg om sirkulasjon i topplokket, og om å få noen nye tanker. Vi har sikret oss gode foredragsholdere denne gangen også; til Kristiansund og Caroline Konferansesenter kommer adm. direktør i First House, Per Høiby, sexolog Esben Esther Pirelli Benestad, adm. direktør i Siemens AS, Per Otto Dyb, multitalentet Morten Krogvold og standup komiker Freddy Kjensmo.

Fotografisk Workshop på Cuba 12. – 19. januar 2013    

For andre gang går Nordic Light og Studio A7/Anne Lise Flavik sammen om å arrangere workshop og en opplevelse utenom det vanlige på Cuba. Magnum fotograf Alex Webb og hans kone, Rebecca Norris Webb, to av Nordic Lights aller første gjester under festivalen i 2006,  leder workshopen. Deres populære, verdensomspennende workshops tiltrekker hundrevis av deltagere, og det er fortsatt muligheter for å melde seg på, men det begynner å haste.

Nordic Light har fått selskap!

Vi er ikke lenger alene i House of Photography! I løpet av de siste ukene har både Kristiansund Kameraklubb, NSFF med lagerplass, Alternativt Forum, Fotohistorisk Forening, samt en filial av både Polykrom Film & Media og First House flyttet inn. I tillegg har venneforeningen Friends of Nordic Light startet opp en flunkende ny filmklubb i Kristiansund, som også holder til under samme tak. Det foreligger dessuten planer om en Tapas & Vin bar i det tidligere Conditoriet, som naturligvis vil få det velklingende navnet «F*R*I*E*N*D*S».

Friends of Nordic Light Filmklubb

Etter initiativ fra Sissel Engvig og Ole Dahl Rossbach blåses det nå støv av gamle filmsnutter og rariteter fra filmhistoriens spede begynnelse.

Workshop Marathon 2012

Workshop Marathon i høst samlet i overkant av hundre ivrige deltagere på fotokurs. Det ble et maraton uten sidestykke, med 30 kurs på fem dager, så alle rommene i huset var i bruk. Japan Photo stilte med egen fotobutikk, og folk i Kristiansund fikk en smakebit på hva de har i vente til festivalen. Workshop Marathon blir det også neste høst, i perioden 9. – 13. oktober 2013, og da står blant annet workshop i portrettfotografering og aktfotografering m/ Greg Gorman på programmet. 

Nystartet helårsgalleri

Galleriet åpnet i oktober, og for tiden er det Ronny Østnes’ TANGO utstilling som pryder veggene. På nyåret tar «Barakkene i Kristiansund» over, i regi av Fotohistorisk Forening. Under Operafestukene i februar blir det åpning av utstillingen «På musikalske ville veier», som viser noen av resultatene etter en vellykket WorkshopMaraton, og der modellene er hentet fra Kristiansund Sinfonietta, og et samarbeid med Operaen i Kristiansund. Hver måned fremover vil forskjellige fotografer få stille ut, og ettersom lokalene fungerer utmerket for dans og selskapeligheter, så gir vi våre samarbeidspartnere tilgang til å bruke lokalene flittig.

Gavekort    

Skulle du trenge en ny vri på julegavene eller andre gaver, så er du velkommen til å kjøpe gavekort hos oss.

Nordic Lights gode hjelpere

Vi er alltid på jakt etter flere hender og hoder i frivilligstaben, så hvis du vet om noen, så gi oss et hint. 

Tilbakemeldinger fra Workshop Marathon 2012: 

« Takk for fantastiske dager. Jeg er imponert over hvordan dere har organisert alt og lagt til rette for god arbeidsflyt fra morgen til kveld ».  

« Takk så mye for en uforglemmelig opplevelse på Aukra! Minner for livet. En stor takk til Shell som gav oss fri tilgang til hele anlegget. Imponerende! »

Nordic LightComment