Anne Lise Flavik slutter i Nordic Light

28.10.13_PRESSEMELDING FRA NORDIC LIGHT: Anne Lise Flavik slutter som daglig leder i Nordic Light Events AS. Flavik har vært knyttet til Nordic Light siden forprosjektet startet høsten 2004, først som programansvarlig, og fra 2009 som både programansvarlig og daglig leder.

Styreleder Lars Liabø beklager at Flavik vil fratre, men tar beslutningen til etterretning. Stillingen vil nå bli lyst ut. Flavik fratrer innen 1. februar 2014, og fra det tidspunkt og inntil ny leder er på plass, vil Liabø fungere som konstituert daglig leder.

- Anne Lise har preget Nordic Light sterkt, hun har vært en drivkraft i arbeidet med å få utviklet Nordic Light til det vi er blitt i dag. Med hennes innsats er vi blitt Europas ledende fotofestival, og vi er henne stor takk skyldig for innsatsen, sier Liabø.

Flavik sier at hun vil karakterisere det som «et eventyr» å få arbeide med og for Nordic Light. 

- Helt siden starten har jeg ønsket å sette fotografiet i fokus og være med å bygge en plattform for fotografiet i Norge. Det ble en fotofestival, som ble til et eget hus og et eget senter med to årlige festivaler, et helårs galleri, og et samlingssted for fotointeresserte - i Kristiansund. 

- Som daglig leder i litt over fire år har det vært mange utfordringer, noen tunge tak, men mest en lystig og givende tid.  Følelsen over å ha fått til mye på kort tid sitter i kroppen, sier Flavik.

Hun er fortsatt åpen for være knyttet til Nordic Light og bistå med sin fotofaglige kompetanse og sitt store nettverk, og styreleder Lars Liabø sier at det er svært positivt om festivalen fortsatt kan trekke på Flaviks enorme kunnskaper og engasjement.

- Nå kan andre overta stafettpinnen med nye krefter. Jeg har også et behov for å komme videre og bruke tid på andre prosjekter. Og så ser jeg fram til ikke å være pendler, og til å bruke mer tid på kjærligheten, reising og fotografering, sier Flavik.

Fotofestivalen neste år er berammet til 6. til 10. mai. Programmet er under arbeid og vil blant annet bli preget av 200-årsjubileet for Grunnloven, med et fotografisk fokus på demokrati og menneskerettigheter.

For ytterligere kommentarer:

  • Styreleder Lars Liabø, mobil 915 43 111
  • Daglig leder Anne Lise Flavik, mobil 920 17 130
Katrine ØvstegårdComment