Møt det musikalske geniet Henning Sommerro i Ansikt til Ansikt!

Morten Krogvold møter Henning Sommerro

Bli nærmere kjent med interessante personligheter gjennom Morten Krogvolds samtaler med utvalgte gjester. Tre kvelder under festivalen tar vi en pause fra det raske og såkalte effektive samfunnet - og gir hverandre anledning til å fullføre en tankerekke. Det hele er rammet inn i en intim og hyggelig atmosfære i Carolines storsal.

Henning Sommerro. Foto: Lasse Berre

Gratulerer til Henning Sommerro for utnevnelsen Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats som komponist og musiker! Henning vokste opp på gården Sommerro på Skei i Surnadal kommune. Han ble folkeeie i 1977 da han sammen med visegruppa Vårsøg hadde suksess med viseversjonen Vårsøg, på plata med samme navn. Bandet ga ut tre plater.

Senere har den folkekjære musikeren opptrådt alene, med ulike ensembler og som akkompagnør. Blant dem han har spilt med er Erik Bye, Sigmund Groven, Halvdan Sivertsen, Arve Tellefsen, Åge Aleksandersen og Hans Rotmo. De siste årene har han blant annet jobbet som musikalsk leder ved Trøndelag Teater og som førsteamanuensis ved Institutt for musikk, NTNU. Henning har skrevet musikk til over 140 scene- og filmproduksjoner, og har har tonesatt dikt av Hans Hyldbakk og salmer av Edvard Hoem.