Møt evigunge Øystein Dolmen i Ansikt til Ansikt!

Morten Krogvold møter Øystein Dolmen

Bli nærmere kjent med interessante personligheter gjennom Morten Krogvolds samtaler med utvalgte gjester. Tre kvelder under festivalen tar vi en pause fra det raske og såkalte effektive samfunnet - og gir hverandre anledning til å fullføre en tankerekke. Det hele er rammet inn i en intim og hyggelig atmosfære i Carolines storsal.

Øystein Dolmen. Foto: Vegard Breie

Evig-optimist og gledesspreder Øystein Dolmen er førstemann ut! Øystein fra Trondheim er artist og komiker, kanskje best kjent som Knutsen i duoen Knutsen & Ludvigsen (19701986) sammen med Gustav Lorentzen. Duoen skapte ikke bare to figurer, men også en hel fantasiverden. Gjennom flere tiår underholdt de barn og voksne med absurd humor, alvor, ablegøyer og musikalsk kvalitet. De skapte en lang rekke sanger som fortsetter å glede barn i alle aldre. De har gjennom årene vunnet en rekke priser, deriblant flere Spellemannspriser, Sør-Trøndelag fylkes kulturpris, Kardemommestipendiet, Gammeleng-prisen og Den store gledesprisen.

Det er Øystein selv som står bak illustrasjonene på duoens platecovere. Strektegningene hans er karakteristiske, og preges av den samme overskuddshumoren som tekstene og melodiene på platene. Hva den mannen har i hodet sitt av ideer er helt utrolig!

Øystein Dolmen har vært med på 14 plateutgivelser, skrevet sju bøker, fem teaterstykker, oversatt tre teaterstykker, skrevet et radioteater, to filmmanus, to tv-serier og tre sceneoppsetninger. Øystein har fått Trondheim kommunes kulturpris, og åpnet nylig eget Knutsen & Ludvigsen rom på Rockheim. Ryktene forteller at Øystein ble forbyttet på fødeavdelingen, men han har i dag iallefall funnet både sin rette mor og sitt rette jeg. I første sesong av TV2 suksessen «Hver gang vi møtes» ble vi sjarmert av en tørrvittig, knakende kjekk og gjennom solid hverdags-Øystein. Nå gleder vi oss til å få vite mer.