Anders Røkkum er førstemann ut!

Nordic Light Art Gallery har åpnet!

Nordic Light Art Gallery har gleden av å invitere til utstillling med billedkunstner og illustratør Anders Røkkum, som stiller ut i perioden 7. mai - 19. juni 2015.

NÅR OG HVOR: 
Torsdag 7. mai klokken 18:00 inviteres det til vernissage i Nordic Light Art Gallery sine lokaler i Konsul Knudzons gate 4B. Galleriets åpningstider er mandag - fredag 10:00 - 17:00 (tordag 10:00 - 19:00) og lør/søn: 12:00 -16:00. LINK til Facebook eventet.

Velkommen!

OM KUNSTNEREN: 
Averøyingen Anders Røkkum (f. 1985) sin kunst inneholder mye melankoli, mørke og natur, og kunstneren beskriver det selv som å forsøke skape en følelse eller en stemning gjennom sine verk. For ham, er tegningen en flukt fra den travle hverdagen, og mot den stillheten han finner i naturen. Kunsten er hans måte å meditere på.

Røkkum har tegnet helt siden han var barn. Etter å ha fullført Tegning, form og farge ved Kristiansund VGS ble Anders Røkkum oppfordret til å søke seg videre innen kunstfag, og han kan nå vise til en lang utdanning i grafikk og visuell kommunikasjon fra Ålesund Kunstfagskole, Kunsthøgskolen i Bergen, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og Willem De Kooning Academie i Rotterdam.

Siden 2012 har han jobbet som illustratør hos LEYP i Nederland, og senere som tattovør i studioet Lets Buzz i Bergen, men det siste året har Anders Røkkum satset fullt på billedkunst og illustrasjon.

Røkkum arbeider både analogt og digitalt, men maler nå mest med blekk og hvit tusj, og har sansen for en spontan strek, det som skjer i øyeblikket. Han forsøker å ikke se for mye på hva andre gjør, det kan være forstyrrende, men utsetter seg gjerne for ting som er langt fra hans eget uttrykk, og legger ingen begrensninger på hvor han henter inspirasjonen fra - det kan være alt fra pop til metal, fra tegneserier til klassisk billedkunst som Caravaggio, Munch og Käthe Kollwitz. For øyeblikket hører han mye på Mastodon når han arbeider, men kreativiteten kommer hele tiden, gjerne når han er langt fra tegnebordet. 

Som en del av en kunstinteressert familie, hadde han som 14-åring besøkt samtlige gallerier og museer i Europa, men ellers var det få impulser å hente i ei lita bygd før internett kom. Inspirasjonen kom gjerne fra tegneserier som gutteklassikeren Conan, og den mørke og brutale The Sandman, tattoveringer og musikkvideoer på MTV. Han satt mye inne og studerte de ulike musikkvideoene, og lagde sin egen coverart. Som 5-6 åring oppdaget han KISS og Ozzy Osbourne, og ble tiltrukket av den mørke og farlige estetikken de formidlet.

Oppdragene velges ofte med hjertet, fremfor hodet - ting som han selv synes er gøy å ta del i. Mye styres gjerne av tilfeldigheter. Røkkum er blitt populær i pønk- og metalmiljøet, og tegner alt fra plakater til t-skjorte motiv. I november er han blitt invitert til å vise seg fram blant de aller beste innen tattovering og coverart på festivalen Blekkmetal i Bergen. 
Samtidig er det et komplekst publikum som liker streken hans, og alt fra sykehus til store designbyrå har kjøpt inn verkene hans. Anders Røkkum sier også selv at han gjerne vil appellere til et bredt marked. 

Mer info finner du også på: http://rockum.tumblr.com/ eller https://www.facebook.com/AndersRokkum

Omtale

Hør NRK P1s intervju med billedkunstner Anders Røkkumhttp://radio.nrk.no/direkte/p1_more_romsdal(Fra 16:36:40)

TK 06.05.2015: Ny area for unge kunstnere

Bilder fra utstillingsåpningen