Audun Rikardsen- Arctic Coast Photography- kommer til festivalen 2016

Walrus in midnight sun. Photo: Audun Rikardsen

Walrus in midnight sun. Photo: Audun Rikardsen

Audun er til daglig professor i biologi ved Universitetet i Tromsø, men født og oppvokst i kystkommunen Steigen i Nordland. Han kjøpte sitt første digitale speilreflekskamera høsten 2009 og har siden blitt kjent for sine ofte annerledes og kreative naturbilder. Han har i løpet av de siste tre årene trolig vært den mestvinnende naturfotografen både nasjonalt og internasjonalt; hvorav tre gang er nordisk mester, dobbelt norgesmester i 2013, beste portefølje i Wildlife photographer of the year (BBC, 2015), blitt kåret til «Årets internasjonale arktiske fotograf» (2015), hovedvinner av «Natures Best» (2015), og den mestvinnende fotografen i «Europamesterskapet i naturfoto» de siste årene, samt kategorivinner i flere andre større internasjonale konkurranser. Basert på sin unike måte å vise fram Nord-Norge gjennom sitt kamera ble også nominert til «Årets Nordlending» i 2014. Audun er særlig fasinert av den arktiske kysten og dyreliv knyttet til de to verdenene over og under vann, men også landskap, kystkultur og ulike friluftsaktiviteter. Han tar helst sine bilder lokalt og er opptatt av å formidle en nærhet til sine motiver, ofte ved hjelp av kreative og annerledes bildevinkler.


Audun grew up in Steigen, a small fishing community in Northern Norway and has always been fascinated by the Arctic’s rough landscape, culture, and wildlife, both above and below the ocean's surface. He works as a full time professor in biology at the University of Tromsø. Most of his pictures are taken locally or during job-related field work. Photography is combined with his other interests where he utilize knowledge about biology and the coastal area. For him, nature photography is about having fun, remembering special moments, and sharing his fascination of the Arctic coastline's wildlife and culture, often from new and unusual perspectives.