Jubileumsprogrammet tar form!

Foto: Håkan Ludwigson

Foto: Håkan Ludwigson

Den tiende utgaven av Nordic Light nærmer seg og nå som de første gjestene er på plass er det ikke rart vi gleder oss! Til jubileumsfestivalen 21-25. april får vi blant annet nytt besøk av James Nachtwey, Arno Rafael Minkkinen, Pieter ten Hoopen og Mai Loc, som gjestet den aller første festivalen i 2006. Giorgia Fiorio er også tilbake, etter å sist ha gjestet festivalen i 2007.

- Fordi det er et jubileum i år ble vi enige om å hente tilbake noen av de som har gjort mest inntrykk på oss gjennom disse ti årene. Vi har valgt fotografer som har masse nytt stoff å vise fram og har balansert disse med nye og spennende gjester, forteller kunstnerisk leder Morten Krogvold.

Festivalen byr nemlig også på mange nye navn. Magnumfotograf Thomas Hoepker kommer, det samme gjør Håkan Ludwigson, Per Maning og Reutersfotograf Goran Tomasevic. På programmet står også de unge norske kunstnerne Vilde Salhus Røed og Christina Leithe H.

Her er en nærmere presentasjon av årets fotografer

I tillegg kommer spennende gjester fra andre fagfelt for en prat med Morten Krogvold i serien Ansikt til ansikt. Blant dem er Åse Kleveland, som nylig har gjort comeback som artist etter over 30 år, og fredsforsker Johan Galtung, som er aktuell med boken "Syv veier til lykke".

Det foreløpige programmet finner du her

Nytt av året er at det også blir filmprogram på kveldstid, i tillegg til de tradisjonelle morgenfilmene. Vi arrangerer også fotoutflukt til vakre Grip, som er åpent for påmelding for alle. Og det blir selvfølgelig en rekke forskjellige utstillinger.

I anledning jubileet har vi også satt ned prisene på festivalpass

Velkommen til Kristiansund og fem dager med inspirasjon og fotoglede!