Mads Gilbert, Nelli Palomäki og Linda Eide til Nordic Light!

Foto: Nelli Palomäki

Foto: Nelli Palomäki

Vi ønsker lege og aktivist Mads Gilbert, det finske stjerneskuddet Nelli Palomäki, NRK-profil Linda Eide, fjorårets Graduate of the Year Ann Siri Stokkli og gallerist Burkhard Arnold velkommen til Nordic Light Internasjonale Fotofestival 2015!

Mads Gilbert besøker festivalen for andre gang, etter å ha vært her også i 2010. Den gang holdt han et foredrag om 2009-krigen i Gaza for et beveget publikum. Når han nå kommer tilbake, er det med en ny Gaza-krig som bakteppe, den som raste sommeren 2014. Gilbert skal holde foredrag og er også en av gjestene i Ansikt til ansikt-programmet der han skal samtale med Morten Krogvold.

- Vi er svært glade for å ha fått Mads Gilbert tilbake til festivalen. I løpet av de fem årene som har gått siden hans forrige besøk, har det vært to kriger i Gaza, noe som gjør at hans engasjement og hans historier om situasjonen på Gazastripen ikke har blitt mindre aktuelt, forteller festivalsjef Charles Williamsen.

Nelli Palomäki kommer til festivalen med sine tidløse portretter av barn og prosjektet "About ten". NRK-profil og humørspreder Linda Eide, som også driver med fotografi, skal holde et kåseri. Ann Siri Stokkli kommer med utstillingen "23. mai 1953", om et ektepar som har holdt sammen i over 62 år. Og gallerist Burkhard Arnold kommer tilbake for å snakke om det å samle på fotografi.

Årets utgave av Nordic Light arrangeres i Kristiansund 21-25. april og er den tiende i rekken!

Her kan du lese mer om årets festival

Her kan du se programmet