Nordic Light og Photo Romania inngår samarbeid

Foto: Marie Sjøvold

Foto: Marie Sjøvold

Nordic Light reiser til Romania - og vi tar med oss Marie Sjøvold!

Anledningen er et nytt kultursamarbeid med festivalen Photo Romania som har blitt gjort mulig gjennom EØS-midlene. Dette er midler som skal bidra til å fremme kulturell dialog mellom Norge og utvalgte europeiske land og som administreres av Kulturrådet.

- Photo Romania arrangeres i år for femte gang, og Nordic Light har tiårsjubileum. Det er derfor ingen tvil om at vi har mange erfaringer å utveksle og at vi har mye å hente på et samarbeid. Vi syns også det er kjempefint å kunne bidra til at norske fotografer kommer seg ut i verden, forteller festivalsjef Charles Williamsen.

Samarbeidet innebærer at festivalene viser en utstilling med fotografer fra hvert av de to landene. Nordic Light har valgt ut Marie Sjøvold til å delta på årets utgave av Photo Romania. Hun kommer også til Kristiansund for å holde foredrag og stille ut.

Sjøvold er blant våre mest spennende unge fotografer og vi er veldig glade for å ha henne med. Hun arbeider med prosjekter som tar utgangspunkt i eget liv, og bruker seg selv og familien som motiver. Til festivalene kommer hun med utstillingen Midnight Milk, som dreier seg rundt hva som skjer med en kvinnes identitet når hun får barn.

Nordic Light Internasjonale Fotofestival finner sted i Kristiansund 21-25. april. Photo Romania arrangeres 15-24. mai i den rumenske byen Cluj-Napoca.

Vi ønsker Marie Sjøvold varmt velkommen til Nordic Light og gleder oss til et godt og givende samarbeid med Photo Romania!

Les mer om Marie Sjøvold på denne siden

Mer om Photo Romania på photoromaniafestival.ro