Filmprogrammet er klart!

Morgenfilmene har lenge vært en tradisjon på Nordic Light. Hver morgen klokka kvart over åtte står Morten Krogvold klar med en overraskelsesfilm, valgt ut fra filmhistoriens øverste hylle. Og finnes det egentlig en bedre og mer inspirerende måte å starte dagen på, enn å synke ned i kinosetene og la seg forføre av god filmkunst?

Vel, denne gangen inviterer vi deg til å også tilbringe kveldene på samme måte. Nytt av året er nemlig at vi viser filmer også på kveldstid - helt gratis!

Vi har valgt ut tre filmer som vi gjerne vil dele med deg på kveldstid under festivalen. Alle filmene har en tilknytning til fotografi, men er mest av alt tatt med for de gode historiene de forteller. Her er filmene du kan se:

Jag stannar tiden

Jag stannar tiden er en dokumentar om fotografen Vladislav Mikosha som levde et eventyrlig liv. Fra slagmarken i Krim under andre verdenskrig reiste han via London til Hollywood der han møtte store stjerner som Charlie Chaplin og Ingrid Bergman. Men Mikosha ville hjem igjen for å kjempe videre. Filmen er basert på hans fotografier og dagboksnotater. Les mer her: nle.no/jag-stannar-tiden

Vises onsdag 22. april kl. 21 på Caroline kino.

Jordens salt

Vi inviterer til en liten førpremiere på denne filmen om brasilianske Sebastião Salgado! Ingen forblir uberørt av hans monumentale bilder av konflikter, menneskelig lidelse og naturens skjønnhet. I 40 år har Salgado reist rundt i verden og fotografert temaer som økonomisk forandring, industrialisering, sultkatastrofer og krig. Wim Wenders og Salgados sønn Juliano Ribeiro Salgado har laget en vakker og sterk dokumentar om denne legenden av en fotograf, men mest av alt er det en beretning om vår tid. Les mer her: nle.no/jordens-salt

Vises torsdag 23. april kl. 21 og lørdag 25. april kl. 16.15 på Caroline kino.

Ida

Ida vant tidligere i år Oscar for beste foto, og har også en historie å fortelle. Anna mistet begge foreldrene under andre verdenskrig og vokser opp i et kloster i Polen. Som ung novise er hun på begynnelsen av 1960-tallet klar til å avlegge klosterløftene, men først må hun oppsøke sin siste gjenlevende slektning. Den store historien og det helt personlige settes sammen til en poetisk og vakker film om å sette sin tro på prøve. Les mer her: nle.no/ida

Vises fredag 24. april kl. 21 på Caroline kino

Velkommen på filmvisning - morgen og kveld!