FAMILIEN POPPE TIL NORDIC LIGHT International festival of photography 2016

Vi kan med glede meddele at familien Poppe kommer til årets festival i april!


Erik Poppe

Erik er en norsk regissør og filmfotograf. Han har tidligere jobbet som fotojournalist for nyhetsbyrået Reuters og VG. Han har også produsert flere reklame-, musikk- og kortfilmer og dokumentarer. 

Hans mest kjente verk er Oslo-triologien med ”Schpaaa” (1998), ”Hawaii, Oslo” (2004) og ”deUSYNLIGE” (2008). I 2013 regisserte han ”Tusen ganger god natt”, en norsk dramafilm som handler om en av verdens fremste krigsfotografer som blir alvorlig skadet i Afghanistan. Dette er en film mange har kjennskap til og har du ikke sett den, er den absolutt å anbefale. Til høsten kommer ”Haakons Nei”, en film om livet til Kong Håkon i 3 dager under krigen. 


Tine Poppe

Tine er frilansfotograf, mor til Martine (og Niels og Magnus) og søsteren til Erik. Hun har vunnet flere internasjonale priser og deltatt i blant annet Sony World Photography Awards Exhibition, IPA Best in Show Exhibition og Lucie Awards Exhibition på klimakonferansen i Paris COP21, som viste verdens beste fotografer innenfor klima og miljø. Flere av seriene hennes er blitt vist av LensCulture.

Hun viser for tiden utendørsutstillingen «Where Gods Reside" i Clervaux i Luxembourg og vandreutstillingen «Ingenmannsland» om papirløse flyktninger i Norge, med første visning utenfor Stortinget i Oslo. Hun har tidligere laget flere prisbelønte prosjekter om flyktninger og asylsøkere, rusmisbrukere og miljøspørsmål.

Les mer på http://www.tinepoppe.no/about.


Martine Poppe 

Martine er datter av Tine poppe og er fra Oslo. Hun har en Master of Fine Arts og en fireårig BA fra Slade School of Fine Art, University College i London. Karrieren hennes skøyt fart da hun ved avgangsutstillingen sin ble oppdaget av den velkjente Charles Saatchi og hans prestisjefylte galleri i Chelsea, London.  Hun tar bilder selv med mobiltelefonen og skriver de ut i stor størrelse. Deretter legger hun et lerret over bildene og gjenskaper motivet fra bildet med maling og pensler. Vi er spente på å se hva hun vil bringe til årets festival!

Les mer på http://www.martinepoppe.com

NÅR OG HVOR:  ”Ansikt til ansikt” og foredrag torsdag med alle tre. Morgenfilm med Erik Poppe fredag morgen. Alt foregår i Caroline Kinosenter. Vi kommer tilbake med endelige tidspunkt. 

Vi gleder oss!