Giacomo Brunelli to Nordic Light International Festival of Photography 2016

Den italienske fotografen Giacomo Brunelli (f. 1977) er mest kjent for sin kritikerroste serie ”The Animals I/II” (2005-2009), som er en iøynefallende samling av dyreportretter fra Italia og Storbritannia. I verket ”Eternal London” bruker han den distinkte film-noir stilen for å skape et unikt og stemningsfullt perspektiv av den britiske hovedstaden og de velkjente landemerkene.

Brunelli fotograferer under sin daglige morgentrim. Han velger gjerne å følge en tilfeldig person en liten stund, før han retter sitt kamera mot dem. Han arbeider diskret, og bruker gjerne en flyttbar søker for å kunne fotografere subjektene fra uvanlige vinkler, som er særegent for hans arbeid. Dette kan seg være rett bakfra eller svært tett innpå subjektet. Han holder subjektene anonym ved å utnytte lys, skygge og kontraster for å skape en dramatisk atmosfære og en følelse av klaustrofobi.

Brunellis arbeid er utelukkende i analogt format og han produserer alle sine verk i tradisjonelt mørkerom. Han bruker et 1960s Miranda Sensomat35mm kamera, gitt til han av hans far.

Les mer her: http://www.giacomobrunelli.com


The Italian photographer Giacomo Brunelli (b. 1977) is best known for his critically acclaimed series The Animals I/II(2005-2009), a collection of striking portraits of animals in Italy and the UK. In Eternal London Brunelli uses his distinct film-noir style to create a unique and evocative view of the capital and its famous landmarks.

Brunelli takes his photographs during daily early morning walks, randomly choosing a person to follow before focusing his camera on them. Working discreetly, Brunelli often uses a removable viewfinder, to be able to photograph his subjects from waist height and other unusual angles, such as directly from behind and with extreme close-up. He protects their anonymity by obscuring their faces while exploiting light, shadow and contrast to imbue his images with a dramatic atmosphere and a feeling of claustrophobia.

Working entirely in analogue format, Brunelli shoots his photographs with a 1960s Miranda Sensomat 35mm camera given to him by his father and hand prints his images in traditional darkrooms.

Read more here: http://www.giacomobrunelli.com