Åse-Marie Faldalen til Nordic Light International Festival of Photography 2016

Åse-Marie Faldalen (f. 1956) er oppvokst i Nord-Odal men er nå bosatt i Oslo. Hun er utdannet bedrifts-sykepleier med videreutdannelse i konflikthåndtering og ledelse. Hun har drevet firmaet sitt ”Klart Blikk” siden 2004.

Hun sier selv:
”Jeg er god til å se – og jeg har sett noe som kan bidra til å dele et spennende landskap. For jeg ser fote det andre ikke legger merke til.
Far var en fantastisk historieforteller, om troll, tusser og dyra i skogen. I hodet mitt levde dyra og trollene, alle historiene ble til liv og bilder. Når det var kjedelig, skapte jeg bilder med ville historier og fantastiske verdener. Jeg var alltid på letning etter kunnskap, nye mål og horisonter.

Asfalt var noe magisk for meg, og det var stort når det først kom til bygda. Til min store fortvilelse, ble det bare lagt asfalt på øst- og vestsida, men ikke på midtsida – det var der vi bodde. Dermed ble drømmen om å sykle eller gå på asfalten enklere og raskere, forsterket. Jeg oppdaget det vakre i asfalten, og opplevde en barnslig lykkefølelse i møte med rå asfalt.

”Noen ser på skyene og finner flotte figurer, jeg finner det vakre i asfalten”

Jeg har samarbeidet med Johan Galtung i mange år, noe som i 2014 førte til boka ”Syv veier til lykke”. I dag ønsker vi å dele gullkorn fra hverdagen, ført i pennen av Galtung og visualisert av meg. Når jeg mottok tekstene fra Galtung, opplevde jeg glede og arbeidslyst: Jeg kan noe om dette – for jeg har erfaring fra livet, både på godt og vondt. Jeg kan noe om hvordan gode ideer og visdomsord gir styrke på veien.

Vårt ønske er at hverdagsglimtene kan nå frem til mange. Min drøm med denne boken, er å billedsette nøkler til livet."

Foto: Åse-Marie Faldalen

Utstillinger

  • Fellesutstilling med ”Sens og Sans”, på ”Blå”
  • Permanent egen-utstilling på Kvinnemuseet, Kongsvinger
  • Utstilling ”After Five”, Bogstad Gård

Bokutgivelse

  • ”Jakten på de gode løsninger”
  • Fotobøker: ”Far og mann” og ”Sens og Sans Pagina”
  • ”Syv veier til Lykke” Johan Galtung/Åse-Marie Faldale