Per Fugelli til Nordic Light International Festival of photography 2016

Tidspunkt: Ansikt til ansikt med Morten Krogvold Fredag 29. April

Per Fugelli (f. 1943) er lege og professor i sosialmedisin. Han er en svært kjent og engasjert samfunnsdebattant, forfatter og samfunnsrefser. Han har fått utmerkelsene Karl Evangs pris i 2010, Siddisprisen i 2012, Fritt Ords pris i 2013, og var tidligere medlem av verdikommisjonens styringsgruppe.

Fugelli er en mann som innehar en stor mengde kunnskap og betraktninger de fleste kan gå et helt liv uten å tilegne seg. Han skriver og holder taler om politikk og livet, døden og ungdommen,  og dette på en måte som treffer mennesker i alle livssituasjoner; profilerte politikere, bestemødre og mannen i gata.

DØDEN, SKAL VI DANSE?

Per Fugelli har vært kreftsyk i 7 år, og har valgt å være åpen om sykdommen siden begynnelsen, selv etter han fikk beskjeden om at sykdommen må gå sin gang.  Det er ingen hemmelighet at vi alle har et tidsbegrenset opphold her på jorden. Pers holdning til dette dystre emnet er beundringsverdig, selv om han har hatt lyst å slå opp med døden i tider med overdosering av temaet. Selv med dette i tankene klarer han å hylle livet. For livet er her og nå, og det er hverdagen som er våre glansdager.

 

"Vær i live før du skal dø! Du skal skape, le og gråte, seire og fortvile, være nysgjerrig akkurat der du er nå - og finne mening i den tilværelsen du har."


Vi er svært takknemlig for at Per Fugelli takket ja til invitasjonen om å komme til årets festival i Kristiansund, og at han med det gir oss muligheten å oppleve han på et nært og spesielt sted i livet. Med han som gjest i Ansikt til Ansikt får publikum et sterkt møte med mannen som elsker livet, elsker ungdommens nysgjerrighet og elsker å gi fingeren til de som måtte fortjene det.