Donata Wenders til Nordic Light International Festival of Photography 2016

Vi er stolte og henrykt over å kunne presentere nok en fotograf til festivalen, og denne gangen ingen ringere enn den celebre Donata Wenders. Hun vil bidra til på årets festival med en utstilling bestående av et eksklusivt utvalg av hennes arbeid. 

Donata Wenders er en berømt tysk fotograf (f. 1965) som har blitt kjent verden over. Hun studerte film og teater i Berlin og Stuttgart fra 1984 til 1989. Etter å ha jobbet som kameraassistent og filmfotograf for en rekke filmproduksjoner over flere år, bestemte hun seg på 90-tallet for å flytte fokuset over på noe mer konkret, nemlig fotografiske bilder. I 2006 publiserte Prestel hennes bok ”Island of Silence”, som viser et bredt utvalg av hennes arbeid. Hun har også gjort en rekke produksjoner i samarbeid med hennes berømte ektemann, Wim Wenders: „PINA – The Film and the Dancers“, „Don’t Come Knocking“, „The Buena Vista Social Club“, „The Heart is a Sleeping Beauty“, „Beyond the Clouds/ My Time with Antonioni“.

Donatas fotografier har også fått stor internasjonal oppmerksomhet i bla. The New York Times, Vogue, The Rolling Stone, Marie Claire, Esquire og Shots Magazine, og i tillegg har hun har illustrert CD-covers for en rekke artister som Bono, Sam Phillips og Jon Hassell. Dette har ført til at Wenders arbeid har blitt utstilt verden rundt hos velrennomerte museer og gallerier som Palazzo Ducale i Parma, the Huis Marseille i Amsterdam, Tre Oci i Venezia, Polka Galerie i Paris, Céline & Heiner Bastian og Johanna Breede Photokunst i Berlin.  

Siden 2007 har hun holdt regelmessige foto-workshops, og bor nå sammen med sin ektemann i Berlin.

We are thrilled to announce that the prominent photographer Donata Wenders will be attending this year’s festival with some of her especially selected works.

Donata Wenders was born in Berlin in 1965. She studied Film and Theatre in Berlin and Stuttgart from 1984 to 1989. After working for various film productions as a camera assistant and shooting films as a cinematographer for several years, she decided to concentrate on the photographic image since the middle of the 1990ies.

In 2006, Prestel published her book „Islands of Silence“, presenting a wide selection of her work. Donata Wenders has also published several books together with her husband Wim Wenders: „PINA–The Film and the Dancers“, „Don’t Come Knocking“, „The Buena Vista Social Club“, „The Heart is a Sleeping Beauty“, „Beyond the Clouds/ My Time with Antonioni“.

Her photographs have been published internationally in The New York Times, Vogue, Deutsch, Marie Claire, The Rolling Stone, Kult, Esquire, Pen, Premiere, Shots Magazine, Casa Brutus, Faves and Egoïste among others and illustrated CD covers for Bono, Jon Hassell, Sam Phillips, BAP, ZweiRaumWohnung and Die Toten Hosen.  

Wenders has exhibited in various international museums and galleries such as the Palazzo Ducale in Parma, the Huis Marseille in Amsterdam, Tre Oci in Venice, Polka Galerie in Paris, Céline & Heiner Bastian and Johanna Breede Photokunst in Berlin. 

Since 2007, Donata Wenders also regularly runs photography workshops. Donata Wenders lives and works together with her husband in Berlin.