Nordic Light Art Gallery presenterer Fredrik A. Bakke og Oda O. Vinge

Vi er i gang med årets 3. utstilling i forbindelse med ”fra gråpapir til galleri”-prosjektet. Denne gangen skal vi få se noe nytt og moderne; en plakatutstilling og et panoramabilde laget av to grafiske designere.

Kunstnerne sier at de blir inspirert av verden rundt seg. De ønsket å forevige et øyeblikk, steder og mennesker som har stor betydning for de. De hadde et ønske om å skape en verden som man kan leve seg inn i. I panoramabildet ønsket de å utforske hvor langt de kunne gå med detaljering med forsatt beholde roen, derav navnet ‹‹Vandring››.

Ideen til hele utstillinga var å lage et panoramabilde som skulle fremstille en fiktiv by, slik vi ville hatt den. Alle enkeltelementene er hentet fra den virkelige verden. Om man er observant og ser etter, så kan man finne elementer fra Barcelona, København, Molde, Storerikvollen, Rjukan, Sylan, Frosta, Porsgrunn, Bø, Gjøvik, Sira og mange andre steder. Hele illustrasjonen bindes sammen av en sti, som strekker seg gjennom hele bildet. Resten av utstillinga tar utgangspunkt i panoramaet, og inneholder elementer eller hele utsnitt av noe man kan finne i panoramaet.

Mange små prosjekter er blitt til tidligere, både tegning med blyant, maling i ulike varianter og digitalt, gjerne hver for oss. Når Nordic Light Art Gallery spurte om vi kunne lage utstilling tenkte vi at det kunne være gøy å lage et større samarbeidsprosjekt. Etter 400 timer på kontoret hjemme på Røbekk, var ei utstilling basert på digital tegning ferdigstilt. Vi er veldig spente på responsen, siden det er første gang vi gjør noe slikt! 

Vernissage

Når: 11. juni kl. 13:00
Hvor: Nordic Light House of Photography - Konsul Knudtzonsgate 4B, 6509 Kristiansund N

Under vernissagen vil det være mulig å kjøpe plakater (A3) til en spesialpris á kr 250. Dette er første gang de er for salg. Plakaterne er nummerert og signert. De vil høsten 2016 bli lansert i nettbutikk, men da til en høyere pris. 


HUMOER – ET SAMARBEID

Det viktigste for Humoer er å skape glede. Det gode humøret man får av drive med det man synes er gøy, håper vi smitter over på de som betrakter plakatene. Vi håper på mange dager med godt humør, og at minst én person blir i godt humør av plakatene våre! 

Oda Opheim Vinge, julaften 1989. Frosta – Trondheims kjøkkenhage. Pratsom grafisk designer med BA i mediedesign. Ansatt hos Anunatak i Åndalsnes. Liker tur og gul og blir inspirert av sola. Bygdejente som liker livet på landet best. Synes at fjelltopper er balsam for sjela og bålkaffe gjør livet verdt å leve. 

Fredrik Astrup Bakke, 87-modell, født 04.04 og veide 4,4 kg. Porsgrunn – Telemark. Venstrehendt grafisk designer med BA i mediedesign. Ansatt hos Grafia i Molde. Har et hjerte for presisjon og et øye for detaljer. Bygutt med sansen for bygdejenter med dialekt – i allefall ei! Lidenskapelig opptatt av fotball, både som kunstform og sport. 

Nettbutikk åpner til høsten

E-post: godt@humoer.no
Instagram: godt_humoer