DELER UT FOTOSTIPEND UNDER NORDIC LIGHT 2017

SpareBank 1 Nordvest og Nordic Light skal dele ut 25.000 kroner i fotostipend under Nordic Light International Festival of Photography i Kristiansund i mai. Nå er vi på jakt etter kandidater som er bosatt i, eller kommer fra, Møre og Romsdal.

  Hans Mellemsæther (til venstre) i SpareBank 1 Nordvest, Ingunn Strand i Nordic Light Events og Tore Dyrnes i Tidens Krav ser frem til å motta søknader om fotostipend fra kandidater i hele Møre og Romsdal. Foto: Katrine Øvstegård. 

Hans Mellemsæther (til venstre) i SpareBank 1 Nordvest, Ingunn Strand i Nordic Light Events og Tore Dyrnes i Tidens Krav ser frem til å motta søknader om fotostipend fra kandidater i hele Møre og Romsdal. Foto: Katrine Øvstegård. 

– Alle fotointeresserte, uavhengig av kjønn, alder og bakgrunn, oppfordres til å søke. Stipendet kan brukes til alt fra å sette opp en fotoutstilling, deltakelse på workshop eller innkjøp av utstyr, sier daglig leder og festivalsjef Ingunn Strand i Nordic Light Events.

ET STEG FREMOVER

Det er Sparebank 1 Nordvest, Nordic Lights generalsponsor, som legger 25.000 kroner i potten.

– Stipendet skal oppmuntre flere til å jobbe med foto og er ment til å hjelpe en fotograf opp og fram, sier markedskonsulent Hans Mellemsæther i SpareBank 1 Nordvest.

Fotostipendet ble delt ut for første gang i 2016. Da var det Karolina Gorzelanczyk og hennes prosjekt rundt bunadstradisjonen i Norge som mottok stipendet.

UTSTILLING

Stipendet vil deles ut under fotofestivalen, som går av stabelen 3.-7. mai 2017 i Kristiansund.

– Vi vil også at mottakeren av stipendet stiller ut under vår Desemberutstilling, sier Strand.

Tore Dyrnes, journalist og tidligere sjefredaktør i Tidens Krav, mener at stipendet og utstillingen er en fin måte å knytte fotofestivalen tettere opp mot befolkningen lokalt og regionalt. Alle med tilhørighet til Møre og Romsdal kan søke.

Fristen for å søke er 1. april 2017. Juryen vil bestå av representanter fra SpareBank 1 Nordvest, Nordic Light og Tidens Krav.

Klikk her for informasjon om hvordan du søker