To «Årets Bilde»-vinnere til Nordic Light 2017 // Two "Photo of the Year" award winners to Nordic Light Festival 2017

 RUINLIV. Årets bilde 2016. Foto: Aleksander Nordahl. 

RUINLIV. Årets bilde 2016. Foto: Aleksander Nordahl. 

(Scroll down for English version)

I dag kåret Pressefotografenes Klubb fjorårets beste bilder under et arrangement i Oslo. Den gjeveste prisen, «Årets bilde», gikk til Dagens Næringsliv-fotograf Aleksander Nordahl. To av de øvrige prisvinnerne, Anne-Stine Johnsbråten og Helge Skodvin, kommer til fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund i mai.

Nordahls bilde, med tittelen «Ruinliv», ble tatt på en reportasjetur for DN Magasinet i krigsrammede Syria, nærmere bestemt i Øst-Aleppo, fra det som tidligere var en travel handlegate. Bildet vant også i kategorien Nyhet-utland. Juryens begrunnelse:

«Årets bilde er preget av en stille dramatikk, der dagliglivet går videre mellom ruinene. Bildet forteller om et folk som for få år siden opplevde et høyt velstandsnivå. Siden ble alt kaos. Fotografen har evnet å manøvrere i dette kaoset, å fange et tidsbilde av en situasjon som likevel oppleves så gjenkjennelig. Tre pent kledde mennesker står foran en port, med veske og handleposer. Rundt dem er alt i oppløsning. Bildet bæres av kontrastene, både visuelt og symbolsk. Det er intuitivt, sykt og svært sterkt. Årets beste bilde er likevel fylt av en utrolig verdighet».

PRISVINNERE TIL KRISTIANSUND

Det ble kåret vinnere i en rekke kategorier, fra nyhet, portrett og sport til dokumentar og videoreportasje. To av vinnerne står på programmet under Nordic Light International Festival of Photography som går av stabelen i Kristiansund 3.-7. mai 2017:

Frilansfotograf Anne-Stine Johnsbråten vant kategorien «Dokumentar – utland» med sitt bilde «God kone, vis mor – kvinner i Japan». Se bildet her.

Helge Skodvin, frilans VG Helg, vant kategorien «Dokumentar – Norge» med sitt bilde «Det bløde landet». Se bildet her.

Har du lyst til å se mer av disse, og mange andre fantastiske fotografer fra inn- og utland, så bør du ta turen til Kristiansund i mai. Info om program og billetter finner du her.

//

Today, Press photographers Association (PK) in Norway awarded last year's best pictures in Oslo. The main award, "Photo of the Year", went to Dagens Næringsliv’s photographer Aleksander Nordahl. Two of the other prize winners, Anne-Stine Johnsbråten and Helge Skodvin, will participate at Nordic Light International Festival of Photography in Kristiansund in May.

Nordahl's picture, titled "Ruinliv” (translates Ruin life), was taken on a trip for the DN magazine in war-torn Syria, specifically in eastern Aleppo, from what was previously a busy shopping street. The picture also won in the category News – Abroad.

AWARD WINNERS TO NORDIC LIGHT FESTIVAL

Winners were named in several categories, from news, portrait and sports to documentary and video report. Two of the winners are confirmed for Nordic Light International Festival of Photography, which takes place in Kristiansund, Norway, 3rd to 7th of May, 2017.

Freelance Photographer Anne-Stine Johnsbråten won the category "Documentary – Abroad" with her picture "God kone, vis mor – kvinner i Japan” (translates Good wife, wise mother - women in Japan). See the picture here.

Helge Skodvin, freelance VG Helg (weekend magazine), won the category "Documentary - Norway" with his picture “Det bløde landet” (translates The soft country). [See the picture here][5].

[5]: http: //åretsbilde.no/arkiv/vinnere-2016/dokumentar-norge/

Would you like to see more of Johnsbråten, Skodvin and many other amazing photographers from Norway and abroad, then you should head to Kristiansund on the west-coast of Norway in May. Info about program and tickets can be found here.