Jane Evelyn Atwood opens Nordic Light 2017 with free lecture

 (c) Jane Evelyn Atwood

(c) Jane Evelyn Atwood

Nordic Light 2017 kicks off on Wednesday 3rd of May at 17.00. True to tradition, it all starts with a festival parade through Kristiansund, passing by the festival galleries, ending up at Caroline Cinema for the official opening with an opening show and last but not least, a free lecture with Jane Evelyn Atwood! The lecture is a gift to the city of Kristiansund’s 275th anniversary in 2017. 

Jane Evelyn Atwood was born in New York and has been living in France since 1971. She bought her first camera in 1976 and began taking pictures of a group of street prostitutes in Paris. Her work reflects a deep involvement with her subjects over long periods of time. Fascinated by people and by the idea of exclusion, she has managed to penetrate worlds that most of us do not know, or choose to ignore. She has also written ten books. 

In addition to the lecture ”Stories”, Atwood will exhibit her works at one of our galleries. 

Read more: 
About Nordic Light 2017
Buy festival pass at Tikkio

// 

Nordic Light 2017 sparker i gang onsdag 3. Mai kl. 17.00. Tradisjonen tro blir det festivaltog som går fra Kunstforeningen, via alle festivalgalleriene, og avslutter i Caroline kinosenter. Her blir det offisiell åpning med åpningsshow og sist men ikke minst: et gratis foredrag med Jane Evelyn Atwood! Foredraget er en gave til byens befolkning i anledning Kristiansunds 275-årsjubileum i 2017. 

Jane Evelyn Atwood ble født i New York og har bodd i Frankrike siden 1971. Hun kjøpte sitt første kamera i 1976 og begynte å ta bilder av en gruppe gateprostituerte i Paris. Hennes arbeid gjenspeiler dyp involvering over lange perioder. Fascinert av mennesker og av ideen om eksklusjon, har hun klart å trenge inn i verdener som de fleste av oss ikke kjenner til, eller velge å overse. Hun har også skrevet ti bøker.

I tillegg til sitt foredrag ”Stories”, vil Atwood stille ut sine bilder på et av våre gallerier. 

Mer info:
Les om Nordic Light 2017
Kjøp festivalpass hos Tikkio 

Erika IndergaardComment