Nå får ungdom rabatt på Nordic Light

  Leder  Hanne Morch Steen  (til høyre) og nestleder  Peter Andreas Kirk Lossius  i Ungdomsrådet i Kristiansund har vært hos Nordic Light, her representert ved Erika Indergaard i administrasjonen, for å snakke om den nye ungdomsrabatten som festivalen tilbyr. Foto: Ingunn Strand. 

Leder Hanne Morch Steen (til høyre) og nestleder Peter Andreas Kirk Lossius i Ungdomsrådet i Kristiansund har vært hos Nordic Light, her representert ved Erika Indergaard i administrasjonen, for å snakke om den nye ungdomsrabatten som festivalen tilbyr. Foto: Ingunn Strand. 

Med den nye avtalen om kulturrabatt for ungdom blir det 25 prosent avslag på utvalgte pass og billetter under fotofestivalen i Kristiansund neste uke. 

– Nordic Light er for alle, ikke bare for voksne med fotointeresse. Vi håper at flere unge vil oppdage festivalen og alt spennende som kan oppleves i Kristiansund under Nordic Light, sier Erika Indergaard, som jobber med markedsføring i Nordic Light Events. 

Onsdag denne uken var leder Hanne Morch Steen og nestleder Peter Andreas Kirk Lossius fra Ungdomsrådet i Kristiansund innom hos Nordic Light for å høre mer om festivalen og den nye ungdomsrabatten.

Legge grunnlaget
– Det er flott at fylkeskommunen gjør det mulig for oss å tilby rabatt til ungdom. Vi er opptatt av å nå ut til flere, og ikke minst å legge et grunnlag for foto-, kunst-, og kulturinteresse hos den yngre garde, sier Indergaard. 

– Det er veldig positivt med rabatten, og vi forteller gjerne om denne til våre venner og andre ungdommer vi er i kontakt med. Det er viktig at tilbudet blir brukt, sier Hanne og Peter Andreas. 

Begge ungdommene fant ting på programmet som de ønsker å delta på. Mens Hanne peilet seg ut foredraget til anoreksisyke Lene Marie Fossen, var det Peter Turnley som fristet Peter Andreas mest. 

– Lene Marie Fossen sin historie er aktuell for mange ungdommer i dagens samfunn, sier Hanne. Fossen har fått mye oppmerksomhet i media for sin historie. Etter 20 år med anoreksi bruker hun fotograferingen som sin vei ut av sykdommen, som en måte å stoppe tiden på slik hun engang forsøkte å gjøre ved å ikke spise. Hun tar både bilder både av seg og andre. Kunstnerisk leder Morten Krogvold spår at ungjenta får et internasjonalt gjennombrudd. 

– Turnley har reist verden rundt som journalist og har nok mye spennende å fortelle om, sier Peter Andreas. Gulfkrigen, Berlinmurens fall, frigjøringen av Nelson Mandela, angrepene 11. september og jordskjelvet i Haiti i 2011 er bare noen av begivenhetene som Turnley har dekket i løpet av sin karriere.

Unik mulighet
Årets festivalprogram byr på en rekke innslag som kan være spennende for ungdom. Den norske motefotografen Sølve Sundsbø er enda ett eksempel. Han er helt i toppskiktet innenfor motefotografi internasjonalt og stiller både med foredrag og til samtale med Morten Krogvold. Fra studioet i London jobber Sundsbø for publikasjoner som Vogue, i-D og Interview, og for motehus som Chanel, Armani og Gucci. Han er sjeldent i Norge. 

– Dette blir en unik mulighet til å få et innblikk i moteverdenen med sin blanding av glamour og steinhardt arbeid. Sølve Sundsbø jobber med verdensstjerner som Madonna og Kate Moss. Han er rett og slett superhot!, forteller Indergaard. 

Gratis påfyll
– I tillegg vil jeg gjerne anbefale «Morgenfilm». Dette er et gratis tilbud som er åpent for alle, og mange skoleklasser har vært innom Caroline for litt påfyll på starten av dagen. Her er det kunstnerisk leder Morten Krogvold som velger film, noen ganger først i det han går inn døren. Det kan være alt fra gode, gamle klassikere til helt ukjente skatter. Vi håper også at mange ungdommer stiller i festivaltoget gjennom sentrum på onsdag – det vil skape liv og røre, sier Indergaard. 

Fylkeskommunen refunderer
Festivalen har siden tidligere tilbud om festivalpass for studenter. I år blir det tilbud om 25 prosent avslag for ungdommer i alderen 15 til 20 år ved kjøp av helgepass, dagspass eller enkeltbilletter til foredrag og talkshowet «Ansikt til Ansikt».

– Fylkeskommunen refunderer prisdifferansen for arrangøren. Det samme gjør vi for flere andre festivaler i fylket, som Skjærvafest, Molde-Jazz og Jugendfest, forteller saksbehandler for kulturrabatt-ordningen hos fylkeskommunen, Hege Merethe Gagnat.

Fylkeskommunen har et budsjett på 1,2 millioner kroner til ordningen med kulturrabatt, og årlig blir det kjøpt mellom 20.000 og 45.000 rabatterte billetter. 


UNGDOMSPRISER NORDIC LIGHT 2017

Kulturrabatt for ungdom er et samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune. Kulturrabatt gis på utvalgte pass og billetter til ungdom 15-20 år. Gyldig ID må fremvises. Helgepass og dagpass kan kjøpes online på Tikkio. Enkeltbilletter og utstillingspass må kjøpes på festivalkontoret i Nordic Light-huset (Konsul Knudtzonsgt. 4b) under selve festivalen. 

Helgepass ungdom 15-20 år (Kulturrabatt): 1290 NOK (ord. 1690 NOK) 
Gjelder fra fredag kl. 12:00 til og med søndag kveld.  Gir adgang til alle foredrag og utstillinger under denne perioden.

Dagpass ungdom 15-20 år (Kulturrabatt): 750 NOK (ord. 1000 NOK) 
Gir adgang til alle foredrag og utstillinger den valgte dagen (tilgjengelig torsdag til søndag, aktiviteter i forbindelse med åpningen onsdag 3. mai er gratis for alle). 

Utstillingpass ungdom 15-20 år (Kulturrabatt): 150 NOK (ord. 200 NOK) 
Gir adgang til alle utstillingene under festivaluken og frem til og med 21. mai 2017. Kjøpes på vårt festivalkontor. 

«Ansikt til Ansikt», ungdom 15-20 år (Kulturrabatt): 180 NOK (ord. 250 NOK) 
Billetter til talkshow med Morten Krogvold og utvalgte gjester. Hver kveld torsdag til lørdag.

Enkeltforedrag, ungdom 15-20 år (Kulturrabatt): 180 NOK (ord. 250 NOK) 
Gir adgang til ett enkelt foredrag. Kjøpes på vårt festivalkontor. 

Erika IndergaardComment