DERFOR BØR DU TA TUREN TIL KRISTIANSUND OG NORDIC LIGHT

Bacalhau da Noruega – klippfiskkjærringer og portugisiske fadoer. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom fotograf Odd Inge Teige fra Kristiansund og musiker Øystein Heggstad fra Molde, som vil gi gjestene en opplevelse av klippfisk gjennom alle sanser.

Bacalhau da Noruega – klippfiskkjærringer og portugisiske fadoer. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom fotograf Odd Inge Teige fra Kristiansund og musiker Øystein Heggstad fra Molde, som vil gi gjestene en opplevelse av klippfisk gjennom alle sanser.

Nordic Light-festivalen har noe å tilby alle og enhver – også de som ikke er spesielt opptatt av foto. Kunst, kultur, film, musikk og den gode samtalen. La deg inspirere og engasjere, du også! For deg som bor i Kristiansunds-regionen eller deler av Romsdal, er det enkelt å komme en tur over dagen. For deg som bor litt lengre unna, kan det passe fint med en helgetur med overnatting. Kanskje en av våre Nordic Light-pakker passer for deg? 

Vi har et program fullspekket av opplevelser: fra festivaltog, åpningsshow, foredrag, utstillinger, morgenfilm, gallerivandringer og spennende møter i ”ansikt til ansikt”, til mer uformelle møteplasser på kveldstid i Krogvold Café.

Se, høre og smake
I år tilbyr vi en ny og unik opplevelse gjennom Bacalhau da Noruega – klippfiskkjærringer og portugisiske fadoer. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom fotograf Odd Inge Teige fra Kristiansund og musiker Øystein Heggstad fra Molde, som vil gi gjestene en opplevelse av klippfisk gjennom alle sanser.

Gratis foredrag en gave til byen
Det offisielle programmet starter onsdag 3. mai kl. 17. Tradisjonen tro blir det festivaltog gjennom Kristiansund sentrum, forbi de ulike utstillingsgalleriene og med avslutning på Caroline for åpningsshow og gratis foredrag med Jane Evelyn Atwood. Foredraget er Nordic Light sin gave til byens befolkning. I 2017 feirer nemlig Kristiansund sitt 275-årsjubileum! Deretter står opplevelsene i kø helt frem til søndag kveld. >Program for hver enkelt dag finner du her. 

Dette kan du oppleve under Nordic Light i Kristiansund: 

  • starte dagen med gratis morgenfilm
  • høre spennende foredrag fra verdensledende fotografer
  • ta del i inspirerende historier
  • se mange flotte fotoutstillinger
  • møte interessante mennesker på festivalpub
  • utfordre sansene dine 
  • kjøpe kunst fra våre festivalfotografer
  • bli med på galleritur med fotografene
  • delta på fotoquiz i festivalpuben 
  • klippfiskkjærringer og portugisiske fadoer 

Konsert, biler og byvandring
Det foregår også andre aktiviteter i Kristiansund under helgen, som kan være verdt å få med seg: 

Fredag 5. mai kl. 20.30 er det konsert med Trondheims rockeprinser Johndoe og Norges store artist innen indie-sjangeren, Hilma Nikolaisen, i Braatthallen. > Mer info og billetter (ekstern side)

Lørdag 6. mai kl. 10-15 arrangeres Bilens og Motorsykkelens Dag i Kristiansund sentrum hvor diverse klubber, lag og foreninger stiller ut biler og motorsykler fra andre verdenskrig og frem til dagens dato. Mye å se – mye å fotografere! (Husk å spørre om tillatelse fra eier.)  

Søndag 7. mai kl. 12-15 arrangerer Bypatrioten Kristiansund byvandring med tema "Kjenn din by"

Vi sees i Kristiansund! 
 

VÅRE PAKKETILBUD 

NORDIC LIGHT "MINI" 

Dette er pakken for deg som ikke ønsker å gå på foredrag, men vil oppleve noe av alt Nordic Light har å tilby! Perfekt for tilreisende med interesse for kultur, kunst og møte mellom mennesker. Besøk oss fredag til lørdag, eller lørdag til søndag. 

Pakketilbud: 945 NOK per person/1.890 NOK for 2 personer
Pakken for 2 inneholder: 
- 1 overnatting på Thon Hotel Storgata* i delt dobbeltrom med frokost
- 2 utstillingspass med adgang til alle festivalutstillinger
- 2 billetter til "Ansikt til Ansikt" med Christian Ringnes fredag 5. mai eller Kjetil Bjerkestrand lørdag 6. mai
- Festivalkatalogen 2017 (salgspris 50 NOK)
- 5 kunstkort

> BESTILL NORDIC LIGHT "MINI"


NORDIC LIGHT KLIPPFISK-WEEKEND

Dette er pakken for deg som vil se, høre og smake! En helg med både kunst, kultur og kulinariske opplevelser i klippfiskbyen Kristiansund. Suppler gjerne med Ansikt til Ansikt lørdag kveld. 

Pakketilbud: 1.745 NOK per person/3.490 NOK for 2 personer
Pakken for 2 inneholder: 
- 2 overnattinger på Thon Hotel Storgata* i delt dobbeltrom med frokost
- 2 utstillingspass med adgang til alle festivalutstillinger
- 2 billetter til "Bacalhau de Noruega" fredag kl. 18 eller 20
- Gavepakke med klippfisk fra Klippfiskbutikken i Kristiansund (salgspris 350 NOK) 
- Festivalkatalogen 2017 (salgspris 50 NOK)
- 5 kunstkort

> BESTILL NORDIC LIGHT KLIPPFISK-WEEKEND

* Hotellet (tidligere Hotell Kristiansund) ligger i Storgata 19, sentralt i Kristiansund og kun få hundre meter fra festivalens ulike lokaliteter. Hotellet er nyoppusset og skifter i disse dager navn. Hotellet nettside oppdateres innen kort. 


NORDIC LIGHT FESTIVAL WEEKEND

Dette er pakken for deg som virkelig vil oppleve Nordic Light! En helg fylt med foredrag, film og utstillinger, i tillegg til mange muligheter for uformelt samvær med gamle venner og nye bekjentskaper, møter med årets fotografer, fotoquiz og festivalpub på Krogvold Café på kveldstid. 

Pakketilbud: 3.490 per person
Pakken for 1 person inneholder: 
- 2 overnattinger på festivalhotellet Quality Hotel Grand, enkeltrom med frokost (200 NOK ekstra per natt for dobbeltrom), fra fredag til søndag
- Festivalpass weekend som gir adgang til alle foredrag og alle festivalutstillinger (gyldig fra fredag klokken 12.00 til og med søndag kl. 17) 
- Festivalkatalogen 2017 (salgspris 50 NOK)
- 5 kunstkort 

> BESTILL NORDIC LIGHT FESTIVAL-WEEKEND

Erika IndergaardComment