Fotostipend under Nordic Light også i 2018

  Hans Mellemsæther (fra venstre) i SpareBank 1 Nordvest, Ingunn Strand i Nordic Light Events og Tore Dyrnes i Tidens Krav ser frem til atter en gang å motta søknader om fotostipend fra kandidater i hele Møre og Romsdal. Foto: Katrine Øvstegård. 

Hans Mellemsæther (fra venstre) i SpareBank 1 Nordvest, Ingunn Strand i Nordic Light Events og Tore Dyrnes i Tidens Krav ser frem til atter en gang å motta søknader om fotostipend fra kandidater i hele Møre og Romsdal. Foto: Katrine Øvstegård. 

SpareBank 1 Nordvest og Nordic Light skal igjen dele ut 25 000 kroner i fotostipend under Nordic Light International Festival of Photography i Kristiansund i april. Mottaker må være bosatt i, eller komme fra, Møre og Romsdal.

– Vi oppfordrer alle fotointeresserte med tilknytning til Møre og Romsdal – uavhengig av bakgrunn, alder og kjønn – til å søke på årets stipend. Pengene skal bruke til å utvikle seg som fotograf, enten det er gjennom å sette opp en fotoutstilling, delta på workshop eller kjøpe inn utstyr, sier daglig leder og festivalsjef Ingunn Strand i Nordic Light Events. 

Det er generalsponsor SpareBank 1 Nordvest som for tredje året på rad legger 25 000 kroner i potten til fotostipendet, som deles ut under Nordic Light fotofestival i Kristiansund siste uka i april. Alle med tilhørighet til Møre og Romsdal kan søke.

Stipendet skal oppmuntre flere til å jobbe med foto og er ment til å hjelpe en fotograf opp og fram.
— Markedskonsulent Hans Mellemsæther i SpareBank 1 Nordvest

I tillegg til pengepremien, er det et ønske at mottakeren av stipendet stiller ut under Nordic Light sin årlige Desemberutstilling, som åpner i tilknytning til Desemberkonferansen. 

– Stipendet og utstillingen er en fin måte å knytte fotofestivalen tettere opp mot befolkningen lokalt og regionalt, sier Tore Dyrnes, journalist og tidligere sjefredaktør i Tidens Krav. Dyrnes deltar i juryen sammen med representanter fra SpareBank 1 Nordvest og Nordic Light Events. 

Bunader og stereobilder
Fotostipendet ble delt ut for første gang i 2016. Da var det Karolina Gorzelanczyk og hennes prosjekt rundt bunadstradisjonen i Norge som mottok stipendet. 

I 2017 gikk stipendet til Jan Robert Williamsen sitt fotoprosjekt "Kristiansund 100 år etter", som resulterte i en annerledes utstilling med gamle og nye stereobilder av Kristiansund.


SØKNADSINFO

Søknadsfrist er 4. mars 2018. Klikk her for informasjon om hvordan du søker

 Stipend-vinner i 2017, Jan Robert Williamsen, fra åpningen av stereobild-utstillingen "Kristiansund 100 år etter" i desember 2017. Utstillingen ble realisert ved hjelp av stipendet delt ut av SpareBank 1 Nordvest og Nordic Light. Foto: Morten Feirud/Tidens Krav. 

Stipend-vinner i 2017, Jan Robert Williamsen, fra åpningen av stereobild-utstillingen "Kristiansund 100 år etter" i desember 2017. Utstillingen ble realisert ved hjelp av stipendet delt ut av SpareBank 1 Nordvest og Nordic Light. Foto: Morten Feirud/Tidens Krav. 

 Tidligere stipend-vinner Karolina Gorzelanczyk mottar sitt fotostipend pålydende 25 000 kroner fra banksjef i SpareBank 1 Nordvest, Odd Einar Folland, under Nordic Light fotofestival 2016. Stipendet brukte Karolina til et prosjekt hvor hun fotograferte befolkningen i bunader og folkedrakter før og under 17. mai. Foto: Wigdis Wollan.

Tidligere stipend-vinner Karolina Gorzelanczyk mottar sitt fotostipend pålydende 25 000 kroner fra banksjef i SpareBank 1 Nordvest, Odd Einar Folland, under Nordic Light fotofestival 2016. Stipendet brukte Karolina til et prosjekt hvor hun fotograferte befolkningen i bunader og folkedrakter før og under 17. mai. Foto: Wigdis Wollan.

Nordic LightComment