Kathrine Lindman stiller ut ny smykkekolleksjon under Nordic Light

29793239_10155109261666503_8929997101631275008_o.jpg

Den internasjonalt anerkjente smykkekunstneren lanserer sin nye smykkeserie Seaweed inspirert av tang i forbindelse med Nordic Light. Utstillingen under fotofestivalen er presentert i samarbeid med fotograf Heine Schjølberg og komponist Kjetil Bjerkestrand. Tema er havet. 

Kathrine Lindman flyttet tilbake til sin barndomsby Kristiansund høsten 2016, en fantastisk periode med sol og blå himmel i ukesvis. Hun var så heldig å få bli med en kjentmann ut i leia og rundt i den flotte skjærgården i havgapet utenfor Kristiansund. Der fikk hun se perle på perle av øyer med bortglemte og godt vedlikeholdte små plasser. Etter å ha bodd i en storby i mange år, var naturopplevelsen sterk, og hun opplevde nærheten til havet og elementene som magisk. 

– Det var da jeg ble oppmerksom på all den flotte tangen. Både den som duvet i sjøen og den som lå og spraket i høstfarger oppe på svabergene. Jeg ble inspirert og fikk nye tanker om kunstneriske uttrykk, sier Kathrine. . 

Tang ga inspirasjon
Etter å ha flyttet fra Oslo og ut mot storhavet ble hun også mer oppmerksom på hva som skjer i havbruket og utviklingen rundt bruk av tang og tare. Dette ga også inspirasjon, og tanken på at være med på å framheve et tidsaktuelt tema ble skapende for henne. 

Hun ble en del av det nyopprettede verkstedfellesskapet Kristiansund Smykkeverksted, og de første skissene ble til. Høsten 2017 ble hun tildelt et kunstnerstipend fra Møre og Romsdal fylkeskommune og prosjektet var i gang.  

Lokalt samarbeid
– Jeg kom i kontakt med Ingunn Strand, leder i Nordic Light. Dette hadde det vært fint å være en del av, tenkte jeg, og slik ble det! Jeg var også så heldig å få med fotograf Heine Schjølberg og komponist Kjetil Bjerkestrand på prosjektet. Begge syntes dette var en god ide, og slik ble film og spesialkomponert musikk en del av utstillingen. Alt inspirert av havet, sier Kathrine.

Smykkene som blir vist i denne utstillingen er støpt i sølv, noen direkte fra tang, mens andre er inspirert fra tangens form. Utstillingen er en begynnelse på denne smykkeserien, som skal vises flere steder i inn- og utland. 

Utstillingen i Nordic Light-huset åpner tirsdag 24. april kl. 20 ved fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen, og kan sees av publikum frem til og med 6. mai. 


OM KATHRINE LINDMAN

Foto: Espen Odén Evertsen ©

Foto: Espen Odén Evertsen ©

Kathrine Lindman har jobbet som smykkekunstner siden 1996. Hennes design er basert på elementer fra naturen, og hun jobber med form og farger på ulike måter. Hennes signaturkolleksjon er «Seashell» i sølv og emalje. 

Siden 2010 har hun blitt promotert gjennom en gallerist i New York, og hennes smykker ble vist på catwalken under New York Fashion Week i 2012. Hun har vært presentert på flere kunstmesser og prestisjefulle utstillinger internasjonalt. 

Hun fikk mye oppmerksomhet da Barack Obama besøkte Norge i 2009 for å motta Nobels Fredspris, og et av hennes smykker ble kjøpt inn av departementet som gave til Michelle Obama.

Nordic LightComment