Nordic Light med ungdomsrabatt også i 2018 

Erika Indergaard i Nordic Light og Ungdomsrådets leder Petter E. Wadsteinvik ser nærmere på årets festivalprogram. Foto: Ingunn Strand. 

Erika Indergaard i Nordic Light og Ungdomsrådets leder Petter E. Wadsteinvik ser nærmere på årets festivalprogram. Foto: Ingunn Strand. 

Nordic Light og fylkeskommunen viderefører avtalen om «Kulturrabatt for ungdom» og tilbyr ungdom i alderen 15-20 år 25 prosent avslag på utvalgte pass og billetter under fotofestivalen i Kristiansund denne uken. 

– Dette er en flott måte å legge et grunnlag for foto-, kunst-, og kulturinteresse hos den yngre garde. Vi ønsker at enda flere unge oppdager festivalen og alt spennende som kan oppleves i Kristiansund under Nordic Light. Det er flott at fylkeskommunen gjør det mulig for oss å tilby ungdomsrabatt, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Nordic Light Events. 

Petter A. Wadstensvik, leder for Kristiansund Ungdomsråd, synes kulturrabatt er et positivt tiltak. 

– Jeg gleder meg mest til å se kunsten, å gå på utstillingene! Men det er også flere spennende foredrag. Grethe Bøe er et forbilde for unge filmskapere. Jeg synes også Andrea Gjestvang, som dokumenterte overlevende ungdommer etter 22. juli virker interessant. Naturfotografen Audun Lie Dahl fra Smøla er også verdt å få med seg! sier Petter A. Wadsteinvik. 

Han tilføyer at også kveldsprogrammet ser spennende ut. Spesielt torsdagskvelden med Christian Michelsen og fredagen med Morten Rostrup fra Leger uten Grenser mener Petter kan være fine arrangement også for ungdommen. 

Fylkeskommunen refunderer
Nordic Light har siden tidligere tilbud om festivalpass for studenter. Med kulturrabattavtalen blir det også tilbud om 25 prosent avslag for ungdommer i alderen 15 til 20 år ved kjøp av helgepass, dagspass, utstillingspass eller enkeltbilletter til foredrag og talkshowet «Ansikt til Ansikt».

– Fylkeskommunen refunderer prisdifferansen for arrangøren. Det samme gjør vi for kinoer og flere andre festivaler i fylket, som Skjærvafest, Moldejazz og Jugendfest, forteller rådgiver hos fylkeskommunen, Hege Merethe Gagnat.

Fylkeskommunen har et budsjett på 1,2 millioner kroner til ordningen med kulturrabatt, og årlig blir det refundert mellom 30.000 og 45.000 rabatterte billetter. 

 

 

 

 

 

Nordic LightComment