Photographer Kai Jensen

Kai Jensen

utstilling

foredrag

Kai Jensen er en altoppslukende naturfotograf. Han har forkjærlighet for dyr og fugler, men fascineres også av store landskap, samt makrofotografering. Jensen holder en rekke kurs i bildearkivering og bildebehandling i Lightroom, i tillegg til å reise rundt både i inn- og utland og holde foredrag. Jensen er primus motor og webredaktør i det nye norske naturfototidsskriftet Natur & Foto, hvor han for øvrig også er med i bladets redaksjon.

Kai Jensen ble kåret til årets fotojeger i Norge i 2008, en stor konkurranse hvor mange av de beste norske naturfotografene deltar. I tillegg til å ha vunnet flere internasjonale priser i IFWp, vant han i 2009 klassen for fugl og fikk en tredjeplass for pattedyr, samt kåret til årets fotojeger i 2008 av bladet Villmarksliv.

I 2005 ga han ut boken "Mitt Nordmarka", og har siden medvirket på flere andre bøker.

Jensen er aktiv i flere fotoklubber, blant annet Oslo Naturfoto, BioFoto, og medlem i NN Norske Naturfotografer. Hovesaklig selges hans bilder gjennom Nordens største bildebyrå Scanpix, men han er også med på Wild Wonders of Europe sitt dream team.

På oppdrag for Wild Wonders of Europe reiste han høsten 2009 til Grønland. Det ble en fantastisk reise gjennom storslått natur med isfjell, dype fjorder og ville fjell.

I Jensens foredrag under Nordic Light får vi et innblikk i Grønlandsk kultur og levesett, men mest av alt blir dette et møte med Grønlands ville natur. En natur som preger alle som lever på Grønland, både dyr og mennesker. Foredraget heter "Grønland, vill, vakker og nådeløs natur".