Photographer Øystein Kvanneid

Øystein Kvanneid

utstilling

foredrag

workshop

Øystein Kvanneid har holdt på med fotografi i omtrent 6 år nå. Etter to år på Vennesla Videregående Skole ved Media og Kommunikasjonslinjen, var han praktikant for en fotograf i Stavanger rundt november 2004. Han tilbragte et år i Stavanger før han sluttet i jobben og returnerte til Kristiansand, sin hjemby i Norge, for å gjøre siviltjeneste for den Norske Hæren.

I Kristiansand jobber Kvanneid fortsatt som fotograf, mest med ekstremsporter som skating, snowboard og surfing, men han har også tatt mote- og reklameoppdrag for diverse klienter. Interessen for fotografi startet i andre klasse på videregående, første gang klassen til Kvanneid hadde fotografi som en del av undervisningen. De hadde et prosjekt hvor de skulle velge mellom forskjellige oppgaver og så levere resultatet inn til læreren. Etter å ha fått god tilbakemelding fra klassekamerater og læreren, fikk Kvanneid følelsen av at han endelig hadde funnet noe han kunne bli flink til. Snart tok det helt av. Han lånte et kamera med seg hjem og begynte å ta bilder av alt. Rundt samme tid var Kvanneid utsatt for en relativt alvorlig skateulykke som tvang han til å se på skatingen istedenfor å delta selv. På det tidspunktet ble det naturlig å kombinere interessen for fotografi med skating. Resultatet var så bra at sjefen for den lokale skatebutikken ville bruke et av bildene i en reklame i "The Board Bible", en av Norges største skatemagasiner.

Utenom å skyte sportsbilder, fokuserer Øystein Kvanneid på å utvide horisonten ved å ta bilder av alt han ser. Fra landskap og mennesker til tilfeldige ting i hverdagen. Bildene bør ha en skarphet og dessuten sterke farger så alle kan få den samme gode følelsen ved å se bildene som han selv får ved å ta dem. Kvanneid jobber som sesongfotograf i Ariel Skolefoto.