Photographer Chris Rainier

Chris Rainier

utstilling

foredrag

portfolio

Chris Rainier er en av verdens ledende dokumentarfotografer i dag. Hans misjon i livet er blant annet å dokumentere truede kulturer.

Du finner Chris Rainiers fotografier i magasiner og aviser som Time, National Geographic og The New York Times - og han er representert i en rekke samlinger verden over. Han har fotografert på alle syv kontinenter, blant annet på omfattende ekspedisjoner i Afrika, Antarktis og New Guinea. Han har skildret konflikter, sult og krig i land som Somalia, Sudan, Bosnia, Etiopia, Kambodsja og Irak - og han dekket tsunami-katastrofen for New York Times og Time Magazine. Rainier holder nå på med sin tredje bok som dokumenterer tradisjoner rundt tatovering hos urbefolkninger verden over. Hans første bok heter "Keepers of The Spirit" (1994), "Where Mask Still Dance, New Guinea" (1996) og "Anscient Marks" (2004).

Chris Rainier står bak den internasjonale kulturelle websiden Cultureontheedge.com. Han er også medregissør i teamet som produserer TV-programmer for National Geographic. Magasinet American Photo Magazine har kåret Chris Rainier til en av verdens 100 mest innflytelsesrike fotografer.

Rainiers bilder kjennetegnes av et godt øye ikke bare for motivet, men også for et sobert fotografisk håndverk - hovedsakelig i sorthvitt. Fra 1980 til 1985 var han assistent for den amerikanske fotografen Ansel Adams som er kjent for sine eminente landskapsbilder og en rekke lærebøker i fotografisk teknikk og håndverk. Rainier har åpenbart lært mye av Adams, men har utviklet sin egen stil langt fra læremesteren. Det er først og fremst mennesker som er tema i Rainiers bilder.