Back to All Events

HØSTUTSTILLING 2017 // AUTUMN EXHIBITION


  • Nordic Light 4B Konsul Knudtzons gate Kristiansund, Møre og Romsdal, 6509 Norway (map)

Velkommen til årets høstutstilling!

I tilknytning til årets KKKK-festival har vi gleden av å invitere til åpning av Høstutstillingen 2017, torsdag 14. september kl. 19.00 på Nordic Light Art Gallery. Årets høstutstilling viser verker fra ANNA ADAMO og OLA ALNÆS.

Dørene åpner kl. 18.45. Vi byr på enkel servering. Begge kunstnerene vil være til stede under åpningen og fortelle litt om sine arbeider. Galleriet holder åpent til kl. 21.00. 

Åpningstider 15. september - 7. oktober: 

Tirsdager kl. 12-15
Torsdager kl. 15-18
Lørdager kl. 11-14 (stengt lørdag 30.9, åpent 11-16 lørdag 7. oktober) 
Med forbehold om endringer. Sist oppdatert: 29.09.2017

Alle verker er til salgs. Last ned prisliste (pdf). Vennligst merk at det tilkommer en kunstavgift på 5% på verker over NOK 2.000. 

Velkommen! 

Anna Adamo (26 år) - Artist in Residence

Den italienske fotografen Anna Adamo har siden midten av august vært i residens hos Nordic Light, som et ledd i prosjektet Artist in Residence, støttet av Møre og Romsdal fylkeskommune.

Anna ble født i 1991 i en liten by nær Milano i Italia. Hun begynte å fotografere med brorens kamera allerede som veldig ung. Etterhvert tok hun kunstneriske studier og ble mer fortrolig med fotografering, men hun droppet ut av skolen før hun fikk sitt vitnemål. Selv uten en solid utdanning i bunn begynte hun å slå seg opp innen fotograferingens verden. I 2011 vant hun den første, nasjonale, konkurransen i Italia etablert av Leica med prosjektet "This is our youth". Hun ble oppdaget av Alex Majoli fra Magnum Photos, som introduserte henne for Cesura, et kollektiv av fotografer og fotojournalister. Hun jobber og samarbeider fortsatt med dem, og har begynt å bygge sin egen karriere. 

Utstillingen i Kristiansund vil bestå av verker fra hennes arbeidsopphold i regionen. Anna er spesielt opptatt av ungdomskultur, og har også vært innom miljøer som fotball og landbruk under sitt residensopphold. 

  Amanda and Skei. Photo: Anna Adamo ©

Amanda and Skei. Photo: Anna Adamo ©

> Les også vårt intervju med Anna: Møt Anna Adamo, Nordic Light Artist in Residence

Ola Alnæs (26 år) - "Fra gråpapir til galleri" 

Ola Alnæs er utdannet innen Automasjon ved Kristiansund videregående skole og har senere studert illustrasjon på Norges Kreative Høyskole i Trondheim, før han fullførte en bachelor i illustrasjon ved Curtin University i Perth, Australia. Han har alltid hatt en viss interesse for tegning og design, men prøvde seg ikke på dette selv, før han tok linjen "Strek og striper" ved Ringebu Folkehøgskule i 2010. 

Til denne utstillingen har Ola jobbet med kollasj; enkelt sagt klipp og lim. Han har samlet inn gamle bøker, tekstiler osv. fra bruktbutikker og andre som har hatt slike ting liggende. Han har klippet og revet, og samlet et stort bibliotek av bilder, detaljer og typografi. Så lager han nye bilder ved å sette sammen de ulike elementene til noe nytt. Kollasjene er eksperimentelle, han utforsker stilen på sin måte, og har ofte et grovt og kaotisk uttrykk. 

 Dada - The first. Kollasj av Ola Alnæs ©

Dada - The first. Kollasj av Ola Alnæs ©


Earlier Event: September 4
Oppstartsmøte Bedriftsnettverk