Film matiné lørdag 19. januar 2013

Hei igjen alle Nordic Lights venner!
Det er igjen tid for film matiné, og datoene for våren er bestemt:
19, januar, 16. februar, 16. mars, 13. april, 25. mai (fullmåne).

Hjertelig velkommen til Nordic Light – House of Photography, kl. 12.00 disse lørdagene. Filmen(e) varer ca 1 time.

19. januar 2013 vil det bli gjenskapt en filmkveld som Sissel Engvigs oldefar Johan K. Engvig hadde i Torggaten kino i 1909. Det blir vist filmsnutter som oldefaren tok opp det året. Det kan bli glimt fra kongebesøket, klippfiskbergan, sildefiske og tur med Raumabanen.

Her kommer en hilsen fra Sissel Engvig:
Halloen alle sammen!
Nå er dagen kommet for å si noe om de lokale kinopionerene i Kristiansund, både de som etablerte kinoer og den av dem som filmet til egen kinoforestilling.
 
Det blir en “kinoaften” i 1909`s ånd. Dette skjer i regi av NLE venneforening. Alle kan bli medlem! Hjertelig velkommen!
Hilsen Sissel

  • LAST NED program i høy oppløsning (for utskrift/trykk)
  • LAST NED program i lav oppløsning (for web/epost)

   


  Film matiné lørdag 15. desember 2012

  Førstkommende lørdag er det igjen tid for film matiné i Nordic Light – House of Photography’s lokaler. Det var mye latter og humring forrige gang, det var bare så fascinerende å se de gamle filmsnuttene fra 18-1900 tallet; både science fiction , «skrekk», drama og ikke minst, den aller første utgaven av «Da mannen skulle stelle hjemme». De korteste film sekvensene varte muligens i 10 sek, den lengste i ca 30 min.

  Vil bare presisere at denne filmklubben vil ta for seg selve filmhistorien fra dens begynnelse og frem til i dag, og det vil ta laaaang tid å komme til vår tid. Så, for de av dere som vil synke ned i godstolen og la deg berøre av en langfilm, så anbefaler vi på det varmeste frokostfilmene under festivalen. De er håndplukkede av Morten Krogvold, og gjør uutslettelige inntrykk. Neste års festival er 23. – 27. april.

  Alle som er nysgjerrige på (eld)gamle, gode klassikere, ønsker vi velkommen på lørdag 15. desember. Ta gjerne med en venn!

  Sissel Engvig snurrer film fra kl. 12.00 til ca kl. 13.30. La magien strømme!

  A film Society in Nordic Light - House of Photography, a dream come true!

  The Film Club will show films from the very beginning of the filmatic history. They'll meet every month, and for the first time on Saturday, November 17, 2012. The people behind the idea are Sissel Engvig and Ole Dahl Rossbach, both with a lot of energy and knowledge about both old and new film making.

  All members of Friends of Nordic Light are invited, free admission. For those who are not members, please contact nle@nle.no, or you can sign up when you arrive. A membership costs NOK 150 each year.

  • TIME: Saturday, November 17, 2012. At. 12.00-13.00.
  • PLACE: Nordic Light - House of Photography, Kristiansund N

  Free admission for members of FRIENDS of NORDIC LIGHT. Welcome!