giorgia fiorio

fiorio.jpg

Italienske Giorgia Fiorio var opprinnelig sanger, før hun skiftet beite og begynte med fotostudier på International Center of Photography. Sentralt i Fiorios bilder står menneskefiguren, og hun er kjent for å bruke lang tid på sine personlige prosjekter. Hennes første større fotoprosjekt handlet om boksere i New York, en serie som førte til en ti år lang fotografisk utforskning av ulike mannsdominerte samfunn i den vestlige verden. Fiorio fotograferte blant annet tyrefektere, den franske fremmedlegionen, amerikanske brannmenn og sjømenn. Prosjektet resulterte i fem bøker utgitt mellom 1990 og 1999.

De neste årene brukte hun på prosjektet The Gift, der hun utforsket religiøse og spirituelle ritualer, og forholdet mellom individet og det hellige, i 38 land på fem kontinenter. Hun møtte dansende dervisjer i Tyrkia, voodoo-prester i Haiti og thailendere som deltar i ekstreme renselsesseremonier. Ritualene er så varierte som de er mange, og det tok nesten ti år før hun sa seg ferdig med jakten.

Fiorio fotograferer utelukkende i svart/hvitt, og i tillegg til flere bokutgivelser, har hennes sterke og vakre fotografier blitt publisert i magasiner som GEO, Stern og Life. Hun har stilt ut flere steder internasjonalt og vunnet en rekke priser.

Foredrag
Onsdag 22. april
14:15-16:00
Caroline Kino

Utstilling
The Gift
Galleri Jonas Eriksen

kjøp billetter her

 

Boksignering
Onsdag 22. april
16:00
Festivalkontoret


nordic light 2015