Ansikt til Ansikt: Morten Rostrup

Our evening talkshow "Face to Face" with Norwegian guests are run in Norwegian. This page is available in Norwegian only.

 Morten Rostrup. Foto: Espen Rasmussen © 

Morten Rostrup. Foto: Espen Rasmussen © 

Gjest i Ansikt til Ansikt:
Fredag 27. april kl. 19.00, Caroline kino, Kristiansund

Det lønner seg å forhåndskjøpe billett til 260 kr. Du kan også bruke Tikkio-appen. Restbilletter selges i døren/på festivalkontoret til 275 kr. ** Pakketilbud: Alle 3 talkshowene til 650 kr (begrenset antall) **


Gjennom mer enn 20 år som lege og feltarbeider i Leger Uten Grenser har Morten Rostrup reddet utallige liv i krigs- og katastrofeområder verden over. Før var han også aktiv som ekspedisjonsklatrer og besteg Mt. Everest i 1996. Han er med andre ord vant til å sette sitt eget i liv i fare – ikke minst for å kunne redde andres.   

Morten Rostrup er overlege, dr. med. ved Akuttmedisinsk avdeling, Oslo universitetssykehus og professor ved Avdeling for medisinsk atferdsvitenskap, Universitetet i Oslo. Han har 22 års erfaring med medisinsk humanitært arbeid i mange konflikt- og katastrofeområder. Han har blant annet arbeidet i mange land i Afrika (Kongo, Sudan, Angola, Rwanda, Liberia, Tsjad, Libya, Tanzania mm.) samt i konfliktene i Asia og Midtøsten (Syria, Afghanistan, Irak, Egypt, Indonesia) og Kosovo, Ukraina og Haiti. 

Rostrups to seneste oppdrag var i forbindelse med ebolaepidemien i Liberia i 2014 og flyktningkrisen i Bangladesh i 2018. Han var med på å stifte Leger Uten Grenser (MSF) i Norge i 1996 og var organisasjonens første leder her i landet. Han var internasjonal president for MSF i 2000-2004. Han har også inntil nylig sittet i det internasjonale styret i MSF.

Rostrup fikk i 2014 Arne Næss hederspris for sitt humanitære arbeid. Han var tidligere aktiv ekspedisjonsklatrer og besteg Mt. Everest i 1996.