Gjest i «ansikt til ansikt»:

Lørdag 6. mai kl. 18.30, Caroline kinosenter
(Guest in Norwegian talk show «Ansikt til Ansikt»)
Klikk her for å kjøpe billetter → 

 

om KJETIL BJERKESTRAND

Arrangøren, produsenten og komponisten Kjetil Bjerkestrand fra Kristiansund er en av Norges fremste og mest erfarne musikere. Han har jobbet sammen med en lang rekke norske og internasjonale artister, deriblant a-ha, Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Sissel Kyrkjebø, Arve Tellefsen, Bobbysocks, Carola Häggkvist, Bjørn Eidsvåg og Dance with a Stranger. 

Han har også laget musikk til flere filmer og TV-serier. Blant de mest kjente er Veiviseren, Gurin med reverompa, Hodet over vannet og serier som Hotell Oslo og Deadline Torp. Han samarbeidet tett med Ivo Caprino og komponerte musikken til alle hans supervideograf-filmer.

Kjetil Bjerkestrand er utdannet kirkemusiker, og både faren og bestefaren var organister. Noen kantorstilling har han imidlertid aldri hatt. Korpskarrieren som 3. stemme på tenorhorn ga han opp som 13-åring etter en kortere periode. Bjerkestrand har bevisst tatt rollen som bakmann i musikkens verden. Han skriver, arrangerer og produserer, mer enn han utøver. Han platedebuterte med Piano Poems først i 2010.

61-åringen har vært åpen om kreftsykdommen, som han fikk vite om i 2015. Diagnosen har preget ham også som komponist, og han beskriver selv at han følte et behov for å være sintere i musikken sin. Han har vært gjennom cellegiftbehandling og er erklært kreftfri, men opplevde i en periode å være usikker på utfallet av sykdommen.

Bjerkestrand bor og jobber i dag på hytta i Kvitfjell.

Kjetil Bjerkestrand

Kjetil Bjerkestrand