marie sjøvold

Foto: Ludvig Friberg

Foto: Ludvig Friberg

Marie Sjøvold har, siden hun var ferdig utdannet i 2002, jobbet både med egne prosjekter og som fotojournalist for aviser og magasiner. Som kunstner arbeider hun med nære og personlige prosjekter som tar utgangspunkt i egen livssituasjon. Spesielt har hun fokus på temaer rundt identitet, tid og virkelighet, og hun bruker seg selv og familien som motiver.

Prosjektet Midnight Milk, som skal vises på Nordic Light, dreier seg rundt hva som skjer med en kvinnes identitet når hun blir mor. Med utgangspunkt i seg selv, fotograferer hun hverdagssituasjoner, men også iscenesatte øyeblikk. De slående vakre, men også tankevekkende bildene tar opp ulike følelser knyttet til det å få barn og den indre konflikten som kan utspille seg. Landskap, gjenstander, og dagligdagse hendelser som mor og datter som sover og bader, er blant motivene. Sjøvold beskriver prosjektet som «en fotografisk reise gjennom mitt eget liv», men temaet det berører er universelt.

Sjøvold har vist sine arbeider både nasjonalt og internasjonalt og hun har vært med i de to store fotosatsningene European Photo Exhibiton Award (2011) og Norwegian Journal of Photography (2011-2013). Hun har gitt ut bøkene Pust (2006), Disappearing Hours (2007) og Dust Catches Light (2011). Høsten 2015 kommer prosjektet Midnight Milk i bokform.

Etter Nordic Light reiser utstillingen videre til Photo Romania som en del av et samarbeid mellom Nordic Light og den rumenske festivalen i regi EØS-midlene.

Foredrag
Torsdag 23. april
10:15 - 11:00
Caroline Kino

Utstilling
Midnight Milk
Galleri Jonas Eriksen

 

kjøp billetter her


nordic light 2015: