nelli Palomäki

Foto: Maija Savolainen

Foto: Maija Savolainen

Finske Nelli Palomäki er kjent for sine tidløse portretter. Menneskene hun fotograferer ser rett på oss som betraktere og ofte er det barn som er motivet. Hun er opptatt av hvordan vi ser på oss selv, og bemerker at vi kun kjenner vårt eget bilde fra den endimensjonale refleksjonen i speilet eller på fotografier. Når vi så blir fotografert av andre, blir det bildet vi har av oss selv utfordret, av noen som ser oss fra alle vinkler. Men vel så mye som et portrett av den som poserer foran kameraet, er hvert bilde også et portrett av fotografen.

- Det jeg bestemmer meg for å se og hvordan jeg konfronterer det jeg ser, avgjør hvordan sluttresultatet blir. Men enda viktigere for portrettet, er intensiteten i øyeblikket jeg deler med motivet, sier Palomäki.

Til Nordic Light kommer hun med utstillingen "About ten", bestående av portretter av barn i tiårsalderen. Palomäki har valgt nettopp denne alderen, fordi hun mener det er her denne bevisstheten av sitt eget bilde og sine utseendemessige særegenheter begynner å ta form.

Palomäki er en del av den yngre garden fotografer tilhørende den velrennomerte Helsinki-skolen, bestående av utvalgte fotografer som er utdannet ved Aalto-universitetet i den finske hovedstaden. Hun har vist sine bilder på steder som Aperture Gallery i New York, festivalen Les Rencontres d'Arles, Paris Photo og Hasselblad Foundation i Gøteborg, der hun også vant Victor-stipendet som dekket Masterstudier i England. Boken Breathing the Same Air ble utgitt i 2013.

Foredrag
Torsdag 23.april
12:15-13:00
Caroline Kino

Utstilling
About ten
Galleri Jonas Eriksen

kjøp billetter her

 

Boksignering
Torsdag 23. april
13:00
Festivalkontoret

Boksignering og samtale
Torsdag 23. april
18:00
Galleri Jonas Eriksen
Fri inngang


nordic light 2015