OPPLEV NORDIC LIGHT OG KRISTIANSUND

Nordic Light-festivalen har noe å tilby alle og enhver – også de som ikke er spesielt opptatt av fotoKunst, kultur, film, musikk og den gode samtalen, de personlige historiene og eventyrlige beretningene. La deg inspirere og engasjere, du også! Vi garanterer unike opplevelser og inntrykk. Her er noe av det vi anbefaler deg til å ta del i under festivalen 3.-7. mai i Kristiansund. 

For deg som bor i Kristiansunds-regionen eller deler av Romsdal, er det enkelt å komme en tur over dagen. For deg som bor litt lengre unna, kan det passe fint med en helgetur med overnatting. Kanskje en av våre Nordic Light-pakker passer for deg? > Sjekk våre ulike weekend-pakker for tilreisende

Festivaltog-gågata-BW-Omar Sejnæs.jpg

BLI MED OSS PÅ FESTIVALTOG, ÅPNINGSSHOW OG GRATIS FOREDRAG

Det offisielle programmet starter onsdag 3. mai kl. 17. Tradisjonen tro blir det festivaltog gjennom Kristiansund sentrum, forbi de ulike utstillingsgalleriene og med avslutning på Caroline for gratis åpningsshow og foredrag med Jane Evelyn Atwood. Foredraget er Nordic Light sin gave til byens befolkning i anledning Kristiansund sitt 275-årsjubileum i 2017! Deretter står opplevelsene i kø helt frem til søndag kveld. > Program for hver enkelt dag finner du her

TA DEL I PERSONLIGE MØTER i "ANSIKT TIL ANSIKT" med morten krogvold

Christian Ringnes. (Foto: Kenneth Sortland Myklebust)

Christian Ringnes. (Foto: Kenneth Sortland Myklebust)

ANSIKT TIL ANSIKT MED CHRISTIAN RINGNES, FREDAG 5. MAI KL. 19.00

Milliardæren, forretningsmannen, kunstsamleren, eiendomsinvestoren, livsnyteren og Oslo-patrioten. Mange forbinder også Christian Ringnes med Ekeberg-resturanten, den forfalne funkisperlen som han kjøpte, pusset opp og gjenåpnet, den omstridte og bejublede skulpturparken i Ekebergåsen og Småflaskemuseet.

> Kjøp billett (NOK 250)

Kjetil Bjerkestrand. 

Kjetil Bjerkestrand. 

ansikt til ansikt med kjetil bjerkestrand, lørdag 6. mai kl. 18.30

Arrangøren, produsenten og komponisten Kjetil Bjerkestrand fra Kristiansund er en av Norges fremste og mest erfarne musikere. Han har jobbet sammen med en lang rekke norske og internasjonale artister, deriblant a-ha, Ray Charles, Dee Dee Bridgewater og Sissel Kyrkjebø, og han har laget musikk til flere filmer og TV-serier.

> Kjøp billett (NOK 250)

HØR unike FORTELLINGER fra noen av verdens fremste fotografer

Alle fotografer har sin unike historie å fortelle. Publikum har ledd og grått, blitt forbannet og hysterisk glade, undret seg og blitt beveget ... Nordic Light er historiefortelling på høyt nivå, og det er lite snakk om teknikk og verktøy. Les om årets fotografer og se hvilke som fanger din interesse! Her er bare noen av de vi vil anbefale:  

Sølve Sundsbø – nordmannen som er en av verdens mest ettertraktende motefotografer
John Swannell – briten som har fotografert noen av verdens mest kjente personligheter
Peter Turnley – amerikaneren som har dokumentert verdenshendelser som Berlinmurens fall og 11. September, og portrettert verdensledere som Obama, Putin og Gaddafi
Mario Macilau – gatebarnet fra Mosambik som knipset seg ut av fattigdommen og ble toppfotograf
Lene Marie Fossen – den anoreksisyke, talentfulle jenta som bruker fotografering til å komme seg ut av sykdommen 

TIPS! Du kan kjøpe enkeltbilletter til alle våre foredrag, kr 250 hos Tikkio.com. Vi selger også dagspass og helgepass. Vi tilbyr Kulturrabatt for ungdom – se vår nettside for priser og betingelser

Også den som ikke er spesielt interessert i fotografi vil få like mye igjen for å høre på foredrag – det er erfaringer, mot og eventyrlige historier som fortelles.
— Morten Krogvold, kunstnerisk leder, Nordic Light

opplev BACALHAU DE NORUEGA: KLIPPFISKKJÆRRINGER OG PORTUGISISKE FADOS

Dette er et nytt og unikt samarbeidsprosjekt mellom fotograf Odd Inge Teige fra Kristiansund og musiker Øystein Heggstad fra Molde. Det handler om å se, høre og smake! Kveldsarrangement (Storgata 19): 
Torsdag 4. mai kl. 18.00-19.00 og 20.00-21.00
Fredag 5. Mai kl. 18.00-19.00
og 20.00-21.00

Inngang kr 350*, dette inkluderer fotoutstillingen «Klippfiskkjerringer», miniforedrag, forrett av klippfisk (mulig å kjøpe vin som passer til) samt portugisisk fadomusikk og dans. Tilbud om å fortsette med middag på Bryggekanten Brasserie (egne priser). > Kjøp billett (NOK 350)

*Hvis du har et festivalpass/helgepass/dagspass, kan du kjøpe rabatterte billetter, NOK 200, på vårt festivalkontor eller i døren.  

Bacalhau da Noruega – Klippfiskkjærringer og portugisiske fadoer. Se, høre og smake! Foto: Odd Inge Teige

Bacalhau da Noruega – Klippfiskkjærringer og portugisiske fadoer. Se, høre og smake! Foto: Odd Inge Teige

START DAGEN MED GRATIS MORGENFILM I CAROLINE KINO

Torsdag, fredag og lørdag kl. 08.30-10.00 i Caroline kino. Gratis og åpent for alle. 
Morten Krogvold velger film. Tar du sjansen? 

se våre flotte festivalutstillinger

Så godt som alle av fotografene som holder foredrag har også med seg bilder til utstilling. I tillegg har vi utstillinger fra fotografer som ikke holder foredrag, både innendørs og utendørs, utstillinger fra kameraklubber og andre organisasjoner, og ikke minst fra barnehager og videregående skole. Men de aller fleste fotografer kommer med begge deler! Her kan du virkelig la deg inspirere, engasjere, forundre og provosere. Mange av bildene er sjeldent utstilt i slike sammenhenger, og enda sjeldnere i Norge. Dette er derfor en unik sjanse til å se verdenskjente fotografers arbeider utstilt i Kristiansund!

De fleste utstillingene finner du i Nordic Light-huset, og de er åpne til sent på kveld. Det er også utstilling i Kunstforeningen, Langveien 19, på museet i brannstasjonen (årets barnehageutstilling) mv. Komplett oversikt og åpningstider kommer. 

Vårt utstillingspass gir adgang til samtlige utstillinger under festivalen og frem til midten av mai. 
> Kjøp utstillingspass (NOK 200) 

DET SKJER I KRISTIANSUND! rockekonsert, bil & mc og byvandring. 

Det foregår også andre aktiviteter i Kristiansund under helgen, som kan være verdt å få med seg: 

Fredag 5. mai kl. 20.30 er det konsert med Trondheims rockeprinser Johndoe og Norges store artist innen indie-sjangeren, Hilma Nikolaisen, i Braatthallen. > Mer info og billetter (ekstern side)

Lørdag 6. mai kl. 10-15 arrangeres Bilens og Motorsykkelens Dag i Kristiansund sentrum hvor diverse klubber, lag og foreninger stiller ut biler og motorsykler fra andre verdenskrig og frem til dagens dato. Mye å se – mye å fotografere! (Husk å spørre om tillatelse fra eier.)  

Søndag 7. mai kl. 12-15 arrangerer Bypatrioten Kristiansund byvandring med tema "Kjenn din by"