Photo: self portrait

Photo: self portrait

1622772_10152276059968899_1006991479_n.jpg
 
Vi ønsker at vår åpenhet og nakenhet skal fjerne fordommer rundt psykisk helse.
— Per Roger Bekken

Per Roger Bekken

  • TIME: 1st March - 27th April, 2014
  • LOCATION: Nordic Light - House of Photography, Kristiansund
  • OPENING OF THE EXHIBITION: 1st March, at 14:00
  • OPENING HOURS: MONDAY to FRIDAY at  10:00 - 14:00
  • THEME: Dysfori / Eufori and Behind the mask
  • FREE ADMISSION
  • SALES EXHIBITION: NOK 900,-


- Prosjektet mitt er veldig enkelt forklart fotografier av mentale bilder og følelser i forbindelse med tøffe psykiske belastninger i livet, forteller Per Roger Bekken om sin utstilling. Han skal stille ut i alt 38 bilder på House of Photography i mars.

- Utstillingen består av tre moduler, forklarer Per Roger. Den første er "Dysfori/Eufori", som er min egen historie som lymfekreft pasient. De andre prosjektene er "Bak masken - Mari", historien til en dame med spiseforstyrrelser/selvskading og "Bak masken - Marita", som er historien til en dame som mistet sin sønn i forbindelse med fødsel.

Per Roger fikk sommeren 2012 påvist lymfekreft med spredning i overkroppen. Han har gjennomgått en tøff behandling med både cellegift og stråling. Han er i dag symptomfri, men skal fortsette å gå til kontroll i 5 år til.

Februar 2013 åpnet han sin første utstilling, der han viste bilder som speilet noen av de mentale
belastningene man gjennomgår som kreftpasient.
- Jeg er hobbyfotograf og hadde lenge drømt om å gjøre en utstilling. Nå hadde jeg endelig et tema å jobbe med! forteller en entusiastisk og positiv Per Roger Bekken.
Utstillingen ble meget godt mottatt og har så lang blitt vist syv steder rundt om i landet. Et par av bildene er også kjøpt inn av Hedmark Fylkeskommune og henger nå på nye Nord-Østerdal videregående skole.
Etter åpningen av den første utstillingen ble Per Roger kontaktet av noen som spurte om ikke han også kunne gjøre deres historie. Dette resulterte i de to historiene om Mari og Marita, som begge har vært gjennom store psykiske belastninger. Alle de tre historiene utgjør til sammen den utstillingen som åpner 1. mars kl. 14:00 i House of Photography. Per Roger vil åpne utstillingen med et foredrag, det blir musikalsk innslag og bobler i glasset. Velkommen!

Video og bildegalleri

Dysfori / Eufori

DYSFORI er en tilstands opplevelse av emosjonell og mental ubehag som et symptom på misnøye, rastløshet, depresjon og angst under en sykdom.

EUFORI er den lyse og glade sinnsstemning som man av og til kan se under forløpet av enkelte sykdommer. 

Bak masken - Mari

Bak masken - Marita


Presseomtale

Kunsten å være både positiv og ærlig.jpg
Et år som kreftpasient.jpg