PIETER TEN HOOPEN

Foto: Stefan Bladh

Foto: Stefan Bladh

Nederlandske Pieter Ten Hoopen har de siste årene jobbet i land som Japan, Afghanistan, Kongo og Russland, der han dekker verdensnyheter for aviser som The New York Times og Le Monde, og samtidig skaper egne personlige prosjekter. Flere av hans personlige prosjekter har blitt utgitt i bokform, blant annet en bok om Stockholm og en om Tokyo.

I 2003 vendte han blikket mot den lille byen Hungry Horse i Montana, USA. De neste 11 årene skulle det utvikle seg varme følelser for stedet, og Ten Hoopen siterer John Steinbeck når han sier at han "er forelsket i Montana". Ten Hoopen returnerte en rekke ganger i løpet av disse årene for å dokumentere hverdagslivet i småbyen, der temaer som narkotikamisbruk, fattigdom og ensomhet står i fokus. Prosjektet har blitt til en serie med fotografier og en film som skal utgis i bok og på DVD i 2015.

I den senere tid har Ten Hoopen viet seg stadig mer til å lage film, og han debuterte med kortfilmen Kitezh - Vladimirskoe på Stockholms filmfestival 2013.

Ten Hoopen er basert i Stockholm og kan skilte med en rekke priser for sitt arbeid, blant annet en førstepris i World Press Photo fra 2008.

Foto: (c) Pieter Ten Hoopen / Agence VU'

Foredrag
Fredag 25. april
10:15-12:00
Caroline Kino

Utstilling
Hungry Horse
Galleri Jonas Eriksen

kjøp billetter her

 

Boksignering og samtale
Onsdag 22. april
18:30
Galleri Jonas Eriksen
Fri inngang

Boksignering
Fredag 24. april
12:00
Festivalkontoret


nordic light 2015